Sportklub 1A. DOL ženske

15 / januari 2023
ATK Grosuplje - SIP Šempeter 1:3
Poročilo s tekme

Ekipi je na prvenstveni lestvici ločila samo točka in sobotna tekma in nove tri točke so prinesle SIP Šempetru štiri prvenstvene točke več od ATK Grosuplje v boju za končno šesto mesto na prvenstveni lestvici, ki trenutno Štajerkam zagotavlja izogib dodatnim kvalifikacijam za obstanek v 1.A državni odbojkarski ligi. V skoraj vseh elementih igre so bile po statističnih pokazateljih Grosupeljčanke boljše od Šempetrank, a to domačinkam ni bilo dovolj za zmago, saj so se na koncu s 3:1 te veselile gostje.   

V prvem nizu so Dolenjke z asom Kukmanove povedle s 7:3, in trener gostij Božič je vzel pol minutni odmor, po katerem so so domačinke nadaljevale z dobro igro in ohranile štiri točke prednosti do delnega izida 10:6. Potem pa se je ustavilo. Sprejem ni deloval kot bi moral, napadi niso bili več tako odločni in močni kar so izkoristile Šempetranke, ki so v polju ubranile številne žoge in uspešno zaključevale napade. Dosegle so kar devet točk zapored in s točko Bavdaževe povedle z 10:15. Preobrat v igri je dal nov zagon Šempetrankam, ki so povedle s 14:22 in 17:24, da bi z blokom Černile gostje povedle z 1:0 v nizih.

V drugem nizu smo spremljali igro točko za točko. Rezultatsko sta bili ekipi poravnani do 17:17 in v tem delu tekme nobeni od njiju ni uspelo priigrati kaj več kot izenačenje in potem točko prednosti, ki jo je nasprotni ekipi že v naslednji akciji uspelo izenačiti. Sledilo je obdobje uspešnih napadov SIP Šempetra za prvo občutnejše vodstvo s 17:21. Upanje na preobrat v igri so domačinkam prinesle tri zaporedne točke Šenove v napadu in bila je samo še točka razlike, 20:21. Upe domačink na preobrat v zaključku niza je razblinila Puckmaistrova, ki je z uspešnim napadom v zaključku niza zagotovila tri točke prednosti (20:23). Šenova je nato v zadnjem napadu udarila žogo izven igralnega polja za končnih 21:25 in vodstvo gostij za 0:2 v nizih.

V tretjem nizu smo lahko spremljali igro prebujenih igralk ATK Grosuplje. Do 6:5 so Šempetranke še držale korak z Grosupeljčankami, nato pa so z zaporednima točkama Kraševčeve in Šenove visoko povedle s 13:5 in ko sta uspešno zaključili napada še Čoževa in Strgarjeva je domača ekipa povedla z zasluženimi desetimi točkami prednosti, 19:9. V tem nizu so igralke ATK Grosuplje bolje sprejemale, dobro igrale v polju in z močnimi servisi onemogočile gostjam uspešno igro v napadu. Kar se je poznalo tudi v nadaljevanju. Gostje so do konca niza dosegle le še tri točke in z močnim napadom je niz na 25:12 zaključila Šenova in znižala vodstvo gostij na 1:2 v nizih.   

V četrtem nizu so v uvodnem delu Dolenjke nadaljevale z dobro igro iz tretjega niza in povedle s 7:3. Po pol minutnem odmoru gostujočega trenerja se je ponovila zgodba iz prvega nizta. Gostje so rezultat izenačile na 12:12 in po bloku Mišunovićeve in uspešnem napadu Puckmaistorve celo povedle z 12:14. Z uspešnim napadom Kukmanove in asom Strgarjeve je domačinkam še uspelo izenačiti na 14:14, da bi si nato v nadaljevanju gostje zagotovile tri točke prednosti 15:18, ki so jo nato še povečale v zaključku niza na 17:21. Z asom je Šenova uspela znižati na 20:23, kar pa je bilo premalo, saj so se po četrtem nizu z napadom Korenove končne zmage z 1:3 zasluženo veselile Šempetranke.