Sportklub 1A. DOL ženske

20 / januari 2023
Krim kot priprava na turnir v Mariboru
Pred tekmo Calcit Volley - Krim
Čeprav Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric v sredo proti tretjeuvrščeni ekipi državnega prvenstva iz takšnih iz drugačnih razlogov ni mogel računati na vse igralke, zmaga njegovih varovank niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. Še več, Novogoričanke so v prvem in tretjem nizu osvojile 19 točk, v drugem le 12. Že minulo soboto v Kamniku, v svoji prvi tekmi v letu 2023, so Formisu v treh nizih prepustile 42 točk. Očitno je, da so božično-novoletni premor dobro izkoristile.
»Všeč mi je način, kako naš trener sestavlja treninge in načrtuje, da bo naša forma na vrhuncu, ko bo končnica državnega prvenstva in na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. Zagotovo se ta odmor, ki smo ga imele, pozna, nabrale smo si nove energije, se psihološko odpočile in takoj po novem letu smo v nadaljevanje sezone vstopile še bolj pripravljene,« je po zmagi v Novi Gorici dejala Klara Kregar, ki je spet dobro izkoristila svojo priložnost na mestu korektorice.
»V Novi Gorici smo pričakovale težjo tekmo. Dejstvo je, da nismo natančno vedele, kaj lahko pričakujemo, saj so bile domačinke močnejše za estonsko sprejemalko Pertens, zato smo veliko pozornosti namenile tudi njej. V tekmo smo vstopile zelo motivirane, taktika, ki sta jo pripravila trener Rozman in njegov pomočnik Krakar, je bila dobra, dobro smo igrale v bloku in obrambo, pa tudi s servisom smo ves čas pritiskale. Vse to je pripeljalo do tega, da smo bile v vseh treh nizih prepričljive,« pa je povratnica v dvoransko odbojko opisala pot do petnajste zmage svoje ekipe v letošnjem državnem prvenstvu.
V Novi Gorici so Kamničanke z blokom dosegle kar 15 točk, toda tudi sicer je igra v bloku že skozi vso sezono njihov zaščitni znak.
»Pozna se, da imamo visoki blokerki, tu mislim na Lucy (Charuk) in Sara (Hutinski), ki sta ob tem še zelo izkušeni in kakovostni. Vsekakor moram omeniti tudi Nejo (Čižman), ki svoje delo na vsaki tekmi opravi zelo kakovostno in številnih tekmah, ko Lucy, zaradi težav s kolenom, ne more igrati, dobro nadomesti.«
V soboto v Kamnik prihaja Krim, ki je na obeh dozdajšnjih medsebojnih tekmah obakrat ostal praznih rok. Resda gre za na papirju v tem trenutku najslabšo ekipo v Sportklub prvi odbojkarski ligi, jih Kamničanke ne mislijo podcenjevati. Tudi zato, ker jih sredi prihodnjega tedna čakata dve zelo pomembni tekmi v srednjeevropski ligi na turnirju v Mariboru.
»Zavedamo se, da so takšne tekme včasih lahko tudi najtežje, zato se bomo morale držati navodil našega trenerja. Da, na papirju gre resda za nekoliko slabšo ekipo, toda prav to lahko včasih lahko pripelje do nezaželenega razpleta. Zato bomo morale biti od prve točke osredotočene na igro. Dejstvo je, da nas v torek čaka tekma z Mariborčankami v srednjeevropski ligi, ki so zdaj močnejše za Izo Mlakar in nato dan pozneje še z Madžarkami, ki bosta čisto drugačni tekmi. Ampak o njima bomo razmišljali šele po sobotni tekmi,« ne želi ničesar prehitevati Kregar, ki je bila s Calcit Volleyjem leta 2015 in 2016 že državna prvakinja.