Sportklub 1A. DOL ženske

15 / februari 2023
Nova KBM Branik - OD Krim 3:0
Poročilo s tekme


Maribor – Športna dvorana Lukna, gledalcev 30, sodnika: Gujtman, Mesarič

OK Nova KBM Branik: Milošič, Pogačar , Štampar, Klajžar, Lekše 9, Senekovič 11, Cikač, Farkaš 1, Ramić 21, Potokar, Lorber Fijok 9, Krajnc 9. Trener: Bruno Najdič
OD Krim: Mohorič, Friškovec 2, Zalokar 4, Čotar 4, Križnik 4, Jovanović 6, Kranjec, Lončar, Bogataj 5, Jerman, Janjič , Belič. Trener: Jože Časar

V Športni dvorani Lukna sta se v predčasno odigranem kolu pomerili drugouvrščena Nova KBM Branik in OD Krim, ki trenutno zaseda zadnje mesto na ligaški lestvici. Domači trener Najdič je srečanje pričel v nekoliko drugačni postavi kot so poznavalci mariborske ženske odbojke v letošnji sezoni vajeni. Na mestu podajalke je namreč pričela Anja Farkaš, na mestu korektorice Isa Ramić, na mestu blokerke Ana Mojca Krajnc in na mestu proste igralke Daša Klajžar. Na drugem blokerskem mestu je pričela še mladinka Pia Senekovič, sprejemalski par pa sta sestavljali Tali Lekše in Lorena Lorber Fijok. Kljub temu, da so nekatere članice prve postave ostale na klopi, mlada zasedba domače vrste ni razočarala s prikazanim. Mlade igralke Krima jim v prvem nizu niso bile dorasle, saj nikakor niso uspele zaustavljati napadov bankirk, povrhu pa so imele obilo težav na sprejemu servisa. Domače so namreč povedle celo z 18:3, do konca niza pa so gostje iz Ljubljane uspele zbrati skupaj zgolj pet točk.

Podobno kot se je končal prvi niz, se je pričel drugi niz. Bankirke so povedle s 5:0 in tudi v nadaljevanju gostje so bile gostje neuspešne pri zaključevanju v napadu. Pri rezultatu 8:1 je gostujoči trener vzel prve pol minute odmora, kar pa ni veliko pomagalo njegovim varovankam. Ramičeva je bila neustavljiva v napadu, prav tako sta dobro delovala blok in obramba na domači strani. Pri rezultatu 12:3 so si gostje uspele z dvema blokoma in uspešnim napadom priigrati tri zaporedne točke. Kar je očitno tudi ohrabrilo ekipo iz Ljubljane, saj je vseeno odigrala bolj hrabro, na drugi strani pa so domače naredile nekaj napak, kar je bil tudi razlog, da je Najdič prvič na srečanju vzel pol minute odmora. Niz se je končal z rezultatom 25:17.

V tretjem nizu so gostje pričele s servisom in prvič na tekmi povedle, in sicer z 2:0. Sledila je menjava, v naslednji točki pa so Krimovke z blokom ustavile Lekše v protinapadu. Nedvomno je pričetek niza obetal bolj izenačeno igro, saj so gostje prednost dveh točk z dvema odličnima obrambama in blokom povečale na tri točke. V igri domačih je bilo nekaj nepotrebnih napak, gostje pa so to s pridom izkoriščale in povedle s 5:9. A so jih domače na deveti točki tudi ujele in sledilo je pol minute odmora na strani gostujoče ekipe. Po odmoru se domačinke niso ustavile in so dosegle še dve zaporedni točki. Naslednja, deseta točka, je pripadla gostjam, nato pa so znova sledile štiri zaporedne točke domače vrste. Do konca niza so pričakovano dominirale bankirke, a so se mlade gostje borile za vsako žogo. Niz se je končal z rezultatom 25:18, igralke Nove KBM Branika pa so vknjižile novo prvenstveno zmago. 

Najučinkovitejša na igrišču je bila Isa Ramić, saj je dosegla 21 točk, na strani Krima pa Maja Jovanović, ki je zbrala šest točk.