Sportklub 1A. DOL ženske

17 / februari 2023
Vsako tekmo izkoristiti za dvig forme
Pred tekmo Calcit Volley - Formis
Z zmago v Zagrebu, drugo v letošnji sezoni nad Mladostjo, so si Kamničanke po odpovedi ukrajinskega Prometeja iz Dnipra zagotovile prvo mesto po rednem delu srednjeevropske lige. Razveseljivo je, da z igro, ki je bila v vseh treh nizih na visoki ravni.
»Veseli me, da smo v tekmo vstopili tako, kot moramo in bi morali v vsako. Tudi Mladost je prva dva niza prikazala dobro igro, tako da smo se morali pošteno potruditi, da smo prišli do zmage. Dejansko smo bili s svojo igro lahko zadovoljni in na tem moramo graditi. Vsako tekmo moramo izkoristiti za to, da določene stvari delamo še boljše, kajti od zdaj bo vsaka tekma do konca sezone zelo pomembna. V torek smo to delali dobro,« je o torkovi zmagi dejal Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric, ki mu je bilo žal, da v Zagreb ni prišel Prometej.
»Pred nadaljevanjem sezone bi potrebovali še eno težko tekmo, da bi videli, kaj moramo še izboljšati v svoji igri, pa tudi boj za polfinale bi bil bolj odprt.«
Tako bodo Kamničanke 1. in 8. marca v polfinalu srednjeevropske lige igrale proti Novi KBM Braniku. Prva bo v Mariboru, druga v Kamniku, kjer bosta ekipi štiri dni pred njo igrali še zadnjo tekmo rednega dela Sportklub prve odbojkarske lige. S tem pa medsebojnih tekem med kamniškimi in mariborskimi odbojkaricami še ne bo konec, kajti 11. marca se bodo pomerile še v finalu pokala Slovenije. Seveda le, če bodo uspešne tudi na povratnih polfinalnih tekmah domačega pokalnega tekmovanja, ko bodo Mariborčanke v torek gostovale v Šempetru, Kamničanke pa bodo v sredo igrale doma z Novogoričankami. Obe ekipi sta v prvih polfinalih tekmah slavili s 3:0.
»Na žalost je naneslo, da bomo v nekaj dneh, če bo vse normalno, kar štirikrat igrali z Mariborčankami. Ampak na to se ne smemo ozirati, zadržati moramo svojo osredotočenost na svojo igro in do zadnje tekme v prvenstvu vztrajati na poti, ki smo jo nakazali v Zagrebu,« se Rozman ne želi obremenjevati z mariborsko ekipo.
Osredotočenost na igro, kot so jo prikazale v torek v Zagrebu, bodo Kamničanke skušale zadržati že v soboto, ko bodo gostile Formis. Mlade Hočanke so trenutno na četrtem mestu prvenstvene lestvice. V svojih vrstah imajo veliko obetavnih odbojkaric, ki se bodo zagotovo želele prikazati v čim boljši luči.
»To so tekme, ki jih moramo izkoristiti za to, da dvigujemo svojo formo, da dvigujemo povezanost znotraj svoje ekipe, da skušamo ohraniti dobre stvari, ki smo jih delali v Zagrebu in popraviti tiste, ki so še slabe. Ne smemo pa si še enkrat privoščiti takšnih tekem kot v Grosuplju ali prejšnjo soboto v Kopru proti Ankaranu, ko smo'spali'. Do konca sezone so pred nami samo še pomembne tekme,« trener kamniških odbojkaric ne želi ničesar več prepustiti naključju.