Sportklub 1A. DOL ženske

25 / februari 2023
Formis - ATK Grosuplje 3:1
Poročilo s tekme

Hoče, VŠD Hoče, gledalcev 300, sodnika: Domen Gujtman (Murska Sobota), Daniel Atanasov (Slovenske Konjice).
1A. DOL za ženske, 21. krog, Formis - ATK Grosuplje 3:1 (25:21, 22:25, 25:20, 25:17)

Formis: Vodušek, Škoflek (L), Cvetko, Šteharnik 5, Zupan (L), Godec 6, Uršič 12, Grubišič Čabo 10, Milošič 20, Divjak, Klavžar, Halužan Sagadin 6, Bračič 3. Trener: Miloš Milić
ATK Grosuplje: Krašovec 17, Gorjup 5, Gojkovič, Šen 6, Kukman 12, Žužek, Pucelj 1, Filipič (L), Gornjec Hodnik, Čož 9, Križman (L), Strgar 7.Trener: Matija Slobodnik

V predzadnjem krogu rednega dela sta se v športni dvorani Hoče srečali domača ekipa, ki trenutno zaseda peto mesto in sedmo uvrščena gostujoča ekipa. Zmaga bi domačo ekipo vrnila na željeno četrto mesto. Gostje pa bi si v primeru zmage podaljšali možnost osvojitve šestega mesta, ki prinaša direktno četrtfinale. Na tribuni se je zbralo več kot 300 gledalcev pretežno v oranžni barvi.
Gostje so tekmo začele v postavi Krašovec, Šen, Kukman, Žužek, Čož, Strgar in libero Križman. Domače so pričele tekmo v postavi Šteharnik, Grubišič Čabo, Godec, Halužan Sagadin, Milošič, Uršič in libero Zupan. 

Prve na tekmi so servirale domačinke. Na začetku je sledilo nekaj izmenjav točk. Nato pa so domače z uspešnimi bloki pobegnile na 7:3, zato je gostujoči trener poklical igralke k sebi na prvi time-out. Po bloku Milošičeve in asu Halužanove so domače povedle s 13:6,  kar je prisililo goste v drugi time-out. Pri rezultatu 16:12, pa je domači trener po treh zaporednih točkah gostij vzel svoj prvi time-out. To je zmedlo Krašovčevo, ki je servis poslala v avt. Začela se je borba na obeh straneh. Ekipi sta izmenično osvajali točke. Pri rezultatu 20:16 pa je gostujoči trener v igro poslalo posojeno organizatorko Calcita Ulo Gorjup. Sprememba ritma je prinesla približanje rezultata na 20:18, zato je domači trener izkoristil svoj drugi time-out. Po napaki Šenove na servisu in dobrem servisu Halužanove so domače povedle za tri. Kar ni zmedlo gostij. Le te so z borbeno igro držale priključek. Po asu Čabove pa so imele domače prvo set žogo, ki je niso izkoristile. Drugo set žogo je z uspešnim napadom izkoristila Godčeva.
Po prvem nizu so na igrišče z medaljami prišle letos še nepremagane igralke Formis mini, ki so pozdravile prisotne gledalce. V tej sezoni so zmagale na obeh turnirjih mini odbojke v Šempetru in Radovljici.
Drugi niz je domači trener pričel v isti postavi, gostujoči pa z organizatorko, ki je igrala že v zaključku prvega niza. V ekipi Grosuplja pa je drugi niz kot prosta igralka pričela Filipičeva. Gostje so silovito krenile in povedle kar z 0:4. Da umiri sprejem, je namesto Godčeve v igro vstopila Bračičeva. Zupanovo pa je na sprejemu menjala Škoflekova. Domače, kot da je zmaga v prvem nizu malo uspavala. Gostje so z dobro igro na mreži povedle kar z 1:7, zato je domači trener poklical igralke k sebi na prvi time-out. Ko so domače zmanjšale vodstvo gostij, se je na parket vrnila Godčeva. Ob bučni podpori bobna in minic so se domače približale na 13:14, zato je gostujoči trener izkoristil svoj prvi time-out. Dober servis Šteharnikove je domačim prinesel prvo izenačenje v drugem nizu na 14:14. To ni zmedlo gostij, ki so takoj povedle za dve točki. Sledila je izmenjava točk. Pri rezultatu 15:17 je za gostje prišla na servis Gojkovičeva. Prav tako je pri domačih namesto Uršičeve na servis prišla Cvetkova. Tako kot prej domače, so tudi gostje zaključile prvi napad. Ko so gostje povedle z 18:21, je domači trener izkoristil svoj drugi time out. Po asu Gorjupove so gostje prišle že do štirih točk prednosti, po bloku pa celo do štirih zaključnih žog. Dve neizkoriščeni sta prisilili trenerja, da je izkoristil svoj drugi time-out. To je zmedlo Milošičevo, ki je servis po time-outu poslala v avt. Tako so se gostje veselile zmage z 22:25. 
Ekipi sta tretji niz pričeli v istih zasedbah kot drugega. Tudi tretji niz se je pričel z vodstvom gostij z 0:4. Pri vodstvo z 0:5, je zopet Bračičeva zamenjala Godčevo. Gorjup je takoj izvedla servis na Bračičevo, ki je žogo dobro sprejela, da so lahko domače ob uspešnem napadu osvojile prvo točko. Vendar pritisk gostij ni pojenjal, zato so igralke pri rezultatu 1:7 prvič prišle na time-out. Po treh zaporednih točkah domačih igralk, se je tudi gostujoči trener pri rezultatu 4:9 odločil za time-out. To Bračičeve ni zmedlo. Z uspešnimi servisi je domačo ekipo pripeljala do izenačenja na 9. točki, zato je gostujoči trener izkoristil še svoj drugi time-out. Tokrat uspešno, saj je Bračičeva svoj 7 zaporedni servis zgrešila. Po nekaj izmenjav točk so domače povedle za dve, zato so gostje zamenjale organizatorko, vstopila je Žužek. Domače so še naprej agresivno servirale in se borile v polju, s tem so držale razliko treh točk. Gostjam igra ni več stekla, zato se je v igro vrnila Gorjupova. Pri rezultatu 20:15 je Šenovo zamenjala na sprejemu mlajša Pucljova, katere starejša sestra igra pri Calcitu. Sprememba je prinesla znižanje rezultata na 21:19, zato so domače odšle na svoj drugi time-out. Dobri nasveti trenerja so domači ekipi pripomogli do 5 zaključnih žog, drugo je izkoristila Julija Grubišič Čabo. 
Gostje so četrti niz pričele v isti postavi kot prejšnja dva, pri domačih pa je niz namesto Godčeve pričela Bračičeva. Lepa in borbena odbojka na obeh straneh v pričetku niza ni prinesla občutnega vodstva nobeni ekipi. Ob pritisku servisa in bloka, so domače igralke prvič občutno povedle z 9:4. Rezultat 10:4 pa je gostujočega trenerja prepričal, da je čas za prvi time-out. Uspešna igra po time-outu je ekipo Grosuplja pripeljala do rezultata 9:11, zato je domači strateg poklical igralke k sebi. Po time outu so Formiske zaigrale še bolj zavzeto. Pri vodstvu 17:13 so gostje izkoristili svoj drugi time-out. Po neuspešnem rokometnem poskusu blok outa Šenove so domače povedle že za pet točk. Z nekaj sreče pri servisu Čabove, pa so domače povedle kar z 21:14. Zato je gostujoči trener Šenovo zamenjal s Pucljevo. Domačim je v končnici tekme uspevalo skoraj vse. Gostje pa so povsem padle v koncentraciji in kar z tremi zaporednimi dotiki mreže pomagale domačim do prve od devetih set žog.  S pomočjo napake gostij so domače drugo meč žogo tudi izkoristile. Tako je ob bučnem navijanju domačih navijačev zmaga ostala doma.
Sledil je pozdrav navijačem in skupna fotka sedanjih in bodočih prvoligašinj Formisa.