Sportklub 1A. DOL ženske

03 / mars 2023
SIP Šempeter - Formis 3:1
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD Šempeter, gledalcev 120, sodnika: Zajec (Ljubljana ), Milojevič (Ljubljana)

Prvi niz bolje začnejo Šempetranke, ki so po asu Vidali in dveh napakah v napadu gostij povedle s 4:1. Gostujoči trener je po uspešnem varanem napadu Božič in napaki na podaji gostujoče podajalke vzel prvi odmor (6:2). Gostujoči trener je vzel še drugi odmor po zaključenem napadu Bavdaž in bloku Lebič (10:3). Gostje so se približale po napaki Bavdaž v napadu in zaključenem napadu Milošič (12:8). Domači trener je po še enem zaključenem napadu Milošič iz druge linije (12:9) vzel prvi odmor. Po asu Lebič in napaki v napadu Grubišič Čabo je rezultat bil 15:10. Gostujoči trener je po bloku Božič (18:12) v igro poslal Godec namesto Bračič na mesto sprejemalke. Po zaključenem napadu Bavdaž in Mašulović je rezultat bil 23:14. Prvo zaključno žogo za Šempetranke je priborila Vidali z asom (24:14). Drugo zaključno žogo je realizirala Koren po uspešnem varanem napadu za končnih 25:15.

Drugi niz se je začel izenačeno na obeh straneh smo videli po dva uspešna napada in eno napako (3:3). Gostje so vodile za tri po napaki na servisu Božič in zaključenem napadu Grubišič Čabo (4:7). Domači trener je po bloku Šteharnik 5:9 vzel prvi odmor. Šempetranke so znižale zaostanek po dveh  napakah Milošič v napadu in zaključenem napadu Vidali (10:13) za prvi odmor gostujočega trenerja. Po zaključenem napadu Bavdaž je rezultat bil 13:15. Domači trener je po napaki na servisu Božič in bloku Šteharnik (13:17) vzel še drugi odmor. Gostje so vodile s 16:20 po zaključenem tempu Šteharnik in napaki v napadu Vidali. Šempetranke so se približale po zaključenem napadu Bavdaž in Vidali (19:22). Sledila sta dva asa Bavdaž za 21:22.  Gostujoči trener je po bloku Lukman (22:22) vzel drugi odmor. Takoj po odmoru sledi še en as Bavdaž in blok Koren za prvo zaključno žogo (24:22). Šempetranke so izkoristile prvo zaključno žogo po uspešnem bloku Koren (25:22).

Tretji niz so bolje začele Šempetranke, ki so po zaključenem napadu Vidali in bloku Koren povedle s 3:1. Gostje so že v naslednji menjavi povedle po dveh zaključenih napadih Milošič (3:5). Po zaključenem napadu Cvetko in Uršič je rezultat bil 5:8. Šempetranke so izenačile po dveh uspešnih napadih Mašulović in napaki v napadu Uršič na 8:8. Gostje so ponovno povedle za štiri po bloku Milošič in dveh napakah v napadu Šempetran (8:13) za prvi odmor domačega trenerja. Po še dveh napakah Šempetrank v napadu oz. podaji (10:16) je domači trener vzel še drugi odmor. Gostje so nadaljevale uspešno v napadu in bloku, tako je po bloku Šteharnik rezultat bil že 12:19. Po bloku Koren so Šempetranke znižale zaostanek na 15:20. Gostujoči trener je po napaki v napadu Cvetko (16:20) vzel prvi odmor. Sledili sta dve točki gostij po uspešnem napadu Milošič je rezultat bil 17:22. Prva zaključna žoga za gostje je pripadla gostjam po napaki na servisu Mašulović (19:24). Gostje so realizirale prvo zaključno žogo po uspešnem bloku Halužan Sagadin za končnih 19:25.

Četrti niz se je začel izenačeno. Na obeh straneh smo videli po eno napako na servisu in dva uspešna napada (3:3). Sledil je as Vidali in zaključen napad Bavdaž za 5:3. Gostujoči trener je po dveh blokih Koren (7:3) vzel prvi odmor. Gostje so se približale po zaključenem napadu Uršič in Grubišič Čabo (9:7) za prvi odmor domačega trenerja. Po zaključenem napadu Bavdaž je rezultat bil 11:8. Gostujoči trener je po dveh asih Mašulović (13:8) vzel še drugi odmor. Gostje so se približale na dve točki zaostanka po dveh napakah Šempetrank na podaji in v napadu (14:12). Šempetranke so ponovno povedle za štiri po zaključenem napadu Koren in Vidali (17:13). Po zaključenem napadu Vidali iz druge linije je rezultat bil že 19:14. Sledile so še štiri točke za Šempetranke in po bloku Lebič je bilo že 23:15. Prvo zaključno žogo za zmago Šempetrank je priborila Bavdaž po varanem udarcu (24:17). Šempetranke so realizirale drugo zaključno žogo po napaki na servisu Haložan Sagadin (25:18) in tako so se z zmago veselile končnega četrtega mesta po rednem delu. S to zmago igrajo Šempetranke prvo tekmo v ¼ finalu v domači dvorani prav proti ekipi Formisa.