Sportklub 1A. DOL ženske

05 / mars 2023
ATK Grosuplje - GEN-I Volley 1:3
Poročilo s tekme

ATK Grosuplje: Gorjup, Gojkovič 1, Krašovec 16, Boben Rusić, Šen 12, Pucelj N. 7, Kukman 5, Žužek 3, Filipič (L), Gornjec Hodnik 13, Čož 7, Križman (L). Trener: Matija Slobodnik 
GEN-I Volley: Damjanovič, Frelih 17, Pertens 2, Marušič P. 13, Rituper 13, Jelina (L), Blažič 15, Marušič Š. 1, Makuc, Mazej (L), Mohorič 9, Žigon 1. Trener: Vasja Lipicer

Tekma ni odločala o ničemer. GEN-I je bil trdno na tretjem mestu, ATK pa v pričakovanju  kvalifikacij za obstanek v 1.A ženski odbojkarski ligi, v katerih se bodo pomerile z ekipo Mislinje, ki je osvojila drugo mesto v 1.B državni ligi.
V prvem nizu so si gostje po bloku Mohoričeve priigrale tri točke prednosti, bilo je 3:6 in po točki Marušič P. 8:11. S točko Žužkove ter uspešnim blokom in napadom Gornjec Hodnikove so Dolenjke uspele izenačiti na 11:11. Po asu Marušič P. so si Primorke ponovno priigrale tri točke prednosti, bilo je 11:14. Po dveh asih Kraševčeve in točki Pucljeve je bil delni rezultat 15:15. Po asu Žigonove so si uspele gostje priigrati štiri točke prednosti, kar je bila najvišja prednost, 18:22, da bi z uspešnima napadoma Marušič P. in Frelihove prvi niz osvojile Novogoričanke z 20:25. 
V drugem nizu mlade domačinke niso popuščale in so po točki Šenove vodile s 6:4. Izkušene gostje so z nekaj uspešnimi napadi in asom Frelihe preobrnile rezultat ter povedle s 6:8. Trener Slobodnik je namesto Kukmanove na igrišče poslal kapetanko Čožovo. Po njenem bloku so si igralke ATK Grosuplje znova priigrale štiri točke prednosti 13:9. Z blokoma Kraševčeve in Gornjec Hodnikove so celo uspele povišati vodstvo na 15:10. Na tekmi je bilo močen element v igri Grosupeljčank odličen blok in po zaslugi teh dveh igralk je bilo na semaforju 17:12 in po bloku Čožove 20:15. Na drugi strani so jim začele s polno mero vračati Novogoričanke, ki so z nekaj uspešnimi napadi, asom in blokom uspele izenačiti na 21:21. Po napaki Žigonove in Pertensove so Dolenjke povedle s 24:23, usodo gostij pa je z asom zapečatila Čožova za 25:23 in izenačenje v nizih na 1:1.
V tretjem nizu so prišle do izraza izkušnje v gostujoči ekipi in GEN-I si je po treh zaporednih točkah Rituperjeve in nato še Frelihove priigral zanesljivo prednost devetih točk, 6:15. Toda Dolenjske se niso predale in so vztrajno nižale zaostanek in so po uspešnih napadih in odličnim serviranjem Kraševčeve, Šenove, Gojkovičeve in Pucljeve uspele znižati na 16:19, da bi gostje v zaključku z dvema točkama Marušič P. niz zaključile na 19:25. 
Tudi v četrtem nizu so Grosupeljčanke nadaljevale kot v prejšnjih treh nizih in z odločnim blokom zaustavljale napade Primork in držale priključek vse do 8:11 in z dvema blokoma Gornjec Hodnikove 11:14. Sledila je serija točk Novogoričank in po asu Marušič Š. so si te priigrale najvišjo prednost v tem nizu, bilo je 12:21. Veseli dejstvo, da kljub visokemu vodstvu GEN-I Grosupeljčanke niso popuščale in so po točki Kraševčeve šr uspele znižati na sedem točk zaostanka, kaj več pa niso uspele iztržiti. Z dvema točkama je Marušič P. zaključila niz na 15:25 in končno zmago Novogoričank s 1:3 v nizih.  

Na tekmi so Grosupeljčanke kar 16 točk osvojile z blokom (Novogoričanke 8), od teh je kar sedem napadov gostij zaustavila mlada Gornjec Hodnik, ki se ji  je s štirimi pridružila Čožova in tremi Kraševčeva. Nepopustljivost v igri, blok obramba, sprejem in igra v polju ob dobrem servisu postajajo prepoznavni del igre mladih Grosupeljčank, kar je dobra popotnica pred tekmama za obstanek v 1.A državni odbojkarski ligi, v katerih se bodo pomerile z Mislinjo.