Sportklub 1A. DOL ženske

25 / mars 2023
Z Ribičem na klopi tudi za Rozija
Pred tekmo Calcit Volley - Luka Koper

Tako bo branilke naslova državnih prvakinj do konca prvenstva vodil Gašper Ribič, prvič v soboto, ob 17.30, ko bodo Kamničanke v svoji dvorani v prvi tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske gostile Luko Koper.
Za kamniškimi odbojkaricami je nekaj zelo stresnih dni, predvsem tu mislimo na izpad v polfinalu srednjeevropske lige in v finalu pokala Slovenije, dodatni šok zanje pa je bila novica, da jih v nadaljevanju prvenstva ne bo več vodil njihov dozdajšnji trener. Toda zdravje je na prvem mestu in glede na zdravstveno stanje Rozmanu ni preostalo drugega, kot da zapusti kamniško klop. V vodstvu Calcit Volleyja so rešitev našli kar znotraj kluba, saj bo ekipo vodil trener, ki je s Kamničankami tudi že osvojil dva naslova državnih prvakinj ter lovoriko srednjeevropskih prvakinj.
»Glede na situacijo, v katerem se je znašla naša ženska ekipa, po odhodu Rozmana, ki mu želim čim hitrejše okrevanje, je bila želja vodstva kluba, da bi do konca sezone jaz pomagal ekipi. Na določen način se torej spet vračam tja, kjer sem pravzaprav začel svojo trenersko pot in verjamem, da bo spet zanimivo delati z dekleti. Skupaj z njimi bomo naredili vse, da osvojimo naslov državnih prvakinj in s tem uresničimo zastavljeni cilj,« je po vrnitvi na klop odbojkaric Calcit Volleyja dejal Ribič, ki je v zadnjih letih žensk odbojko spremljal samo kot gledalec.
»Seveda poznam vse igralke in s te strani ne bo nobenih težav. V teh nekaj dneh sem si ogledal nekaj posnetkov z njihovih tekem, govoril sem tako z Rozmanom kot s Simonom Krakarjem in Aljošo Jemcem, tako da imam prave informacije. Vsi trije so mi veliko pomagali, tako da počasi dobivam sliko o ekipi. V tako kratkem času kakšnih velikih sprememb v ekipi ne moremo narediti, morda kakšno manjšo, ampak večina zadev je tako ali tako dobro postavljenih.«
Ena prvih nalog, ki ga čakajo, bo, da igralkam dvigne samozavest, saj so zadnji dve pomembni tekmi izgubile. »Zagotovo je to ena prvih zadev, s katero se ukvarjamo. V prvi vrsti morajo dobiti nazaj občutke, ki so jih že imele, prav tako pa vero v svoje sposobnosti, da znajo igrati dobro odbojko, kar so v letošnji sezoni že ničkolikokrat dokazale. Nekaj časa je še in verjamem, da bomo šli v pravo smer,« je optimist Ribič, ki pa vseeno opozarja, da sobotna tekma s Koprčankami ne bo niti malo lahka. Luka Koper se po letu dni vrača med najboljše slovenske klube, potem ko je v 1B. DOL osvojila prvo mesto, v osmini finala pa je v dveh tekmah premagala Krim. Koprčanke, ki bodo v Kamnik prišle popolnoma neobremenjeno, imajo v svojih vrstah nekaj izkušenih odbojkaric, tudi Manco Lenart, lani igralko Calcit Volleyja, vodi pa jih Marko Kalc.
»Ne bo lahka tekma, vendar verjamem, da bodo dekleta tekmo odigrale, kot znajo. Na igro koprske ekipe se bomo skušali dobro pripraviti, še bolj pomembno pa bo, kako bomo igrali mi. Če bomo igrali najboljše, kar znamo, se za končni izid ne bojim, je pa res, da bodo Koprčanke sproščene, zato jih bo treba že takoj na začetku zaustaviti, da potem tekma ne bi šla v neželeno smer. Dobro bi bilo, da dobimo obe tekmi, da bi se potem v miru pripravljali na polfinale končnice,« si želi novi trener kamniških odbojkaric.

Izjava po tekmi
Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Že v začetku prvega niza smo povedli, tako da nam je bilo v nadaljevanju nekoliko lažje. Vesel sem tudi za dekleta, da so prebile ta led, bomo pa morali v nadaljevanju svojo igro dvigniti še na višjo raven. Zelo dobro bi bilo, da bi že v sredo končal to četrtfinalno serijo. Od prve točke naprej bomo morali igrati zbrano, disciplinirano in če bo tako, ne dvomim o našem uspehu.«