Sportklub 1A. DOL ženske

25 / mars 2023
SIP Šempeter - Formis 1:3
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD Šeempeter, gledalcev 150, sodnika: Milojevič (Ljubljana), Adrovič (Kamnik).

Prvi niz se je začel izenačeno, na obeh straneh smo videli tri uspešne napade (3:3). Gostje so povedle za dve po bloku Milošič in Šteharnik (3:5). Po še dveh zaključenih napadih Milošič in Godec (3:7) je  domači trener vzel prvi odmor. Gostje so nadaljevale odlično na servisu Čabo Grubišič in po zaključenem napadu Godec 3:10 je domači trener vzel še drugi odmor. Šempetranke so se približale po as servisu Božič in zaključenem napadu Bavdaž (7:11) za prvi odmor gostujočega trenerja. Po zaključenem napadu in bloku Uršič je rezultat bil 9:14. Šempetranke so znižale zaostanek na tri točke po zaključenem napadu Bavdaž in napaki Grubič Čabo v napadu (13:16). Gostje so nadaljevale uspešno v napadu in po zaključenem napadu Grubišič Čabo, ter Milošič je rezultat bil 14:22. Prvo zaključno žogo za gostje je priboril aMilošič z zaključenim napadom (16:24). Gostje so realizirale drugo zaključno žogo po napaki na servisu Lukman 17:25.

Drugi niz so bolje začele gostje, ki so po napaki Bavdaž v napadu in zaključenem napadu Milošič povedle z 2:5. Domači trener je vzel prvi odmor po slabem sprejemu Šempetrank in zaključenem napadu Godec (4:7). Po bloku Milošič je rezultat bil 5:10. Domači trener je po zaključenem napadu iz druge linije Milošič (7:13) vzel še drugi odmor. Po bloku Šteharnik in asu Halužan Sagadin so gostje vodile z 9:18. Šempetranke se niso uspele več približati in po napaki v bloku domače ekipe (10:25) je drugi niz pripadel gostjam.

Tretji niz so, tako kot drugega, bolje začele gostje, ki so po zaključenem napadu Milošič in Grubišič Čabo povedle z 1:4. Sledil je še nesporozum v domači ekipi (1:5) za prvi odmor domačega trenerja. Šempetranke so se približale na točko zaostanka po zaključenem napadu Vidali in bloku Koren (6:7) za prvi odmor gostujočega trenerja. Šempetranke do prvič povedle po zaključenem napadu Koren (9:8). Sledili sta še dve točki za domačo ekipo po napaki v napadu Grubišič Čabo in varanem napadu Božič je gostujoči trener vzel še drugi odmor (11:8). Po še enem varanem napadu Božič je rezultat bil 13:9. Šempetranke so vodile za pet po zaključenem napadu Bavdaž in napaki Milošič (16:11). Domači trener je po napaki Vidali v napadu in asu Grubišič Čabo (16:14) vzel še drugi odmor. Po zaključenem napadu Vidali je rezultat bil 19:15. Gostje so po zaključenem napadu Grubišič Čabo in napaki v napadu Bavdaž zaostajale 22:18. Šempetranke so imele prvo zaključno žogo za niz po zaključenem napadu Koren in napaki Grubišič Čabo v napadu (24:19). Gostje so se približale po dveh zaključenih napadih Grubišič Čabo na 24:22. Sledil je še zaključen napad Šteharnik (24:23). Šempetranke so uspele realizirati peto zaključno žogo po uspešnem napadu Puckmeister (25:23).

Četrti niz se je začel izenačeno. Na obeh straneh smo videli dva uspešna napada in eno napako za 3:3. Gostje so povedle za tri po bloku Milošič in napaki na sprejemu Šempetrank (3:6). Sledil je še as Šteharnik (3:7) za prvi odmor domačega trenerja. Po odmoru so imele Šempetranke še naprej veliko težav s sprejemom in posledično so imele gostje lažje delo v napadu, zato je domači trener pri rezultatu 4:10 vzel še drugi odmor. Šempetranke so znižale zaostanek po uspešnem napadu Vidali in napaki v napadu Grubišič Čabo na 8:11. Sledila je napaka na servisu Vidali in dva bloka Šteharnik za 8:14. Gostje so povedle za sedem po zaključenem napadu Grubišič Čabo (10:17). Šempetranke se niso uspele več približat in po zaključenem napadu Milošič (13:25) so se lahko gostje veselile prve zmage za vodstvo z 1:0 v zmagah. Druga tekma je v sredo v Hočah.