Sportklub 1A. DOL ženske

05 / april 2023
Zmaga domačink na prvi polfinalni tekmi
Poročilo s tekme

OK Nova KBM Branik: Mlakar 24, Milošič 3, Pogačar 2, Štampar 5, Klajžar, Lekše 6, Gradišnik Klajnšček, Senekovič, Cikač, Farkaš , Ramić, Potokar, Lorber Fijok 10, Krajnc 4. Trener: Najdič

GEN-I Volley: Frelih 2, Pertens 4, Marušič P. 8, Rituper 10, Jelina, Blažič 7, Marušič Š. 3, Makuc, Mazej, Mohorič 4, Žigon. Trener: Samec

Maribor, 05.04.2023 – Športna dvorana Lukna, gledalcev 200, sodnika: Vrenko, Valentar

V Športni dvorani Lukna sta se na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva srečala Nova KBM Branik in GEN-I Volley. Obe ekipi sta v četrtfinalu po dveh tekmah odpravili svoje nasprotnice. Sicer pa je to bila tekma med drugo in tretjeuvrščeno ekipo iz rednega dela prvenstva. 

Tekma se je pričela po željah domačih igralk, saj so povedle s 5:2, predvsem na račun slabšega sprejema nasprotnic, ki so bile prisiljene igrati počasneje v napadu. Kljub temu so prav na peti točki domačink gostje uspele ujeti priključek. Na servis Pogačarjeve so si bankirke prvič priigrale občutnejšo prednost (11:6). Predvsem so prikazale dobro igro v obrambi in bile uspešne tudi v protinapadih. Gostje so z napadalnim servisom želele povzročati več težav domačim sprejemalkam, a so storile preveč napak. Na drugi strani so bankirke dobro servirale in še naprej stopnjevale tempo igre. Po drugem odmoru na zahtevo gostujočega trenerja, je bil rezultat 16:10. V končnici niza je prednost znašala že osem točk, niz pa se je končal z rezultatom 25:16.

Drugi niz se je pričel zelo izenačeno. Gostje so dvignile raven igre v obrambi, tudi njihov servis je bil agresivnejši. Pri vodstvu domačih s 6:5 so igralke GEN-I Volleya najprej izenačile, nato pa celo uspele povesti z 8:6. Vodstvo Primork ni trajalo dolgo, saj je Krajnc z dobrimi servisi poskrbela, da so domače prešle v ospredje pri 12:10, vendar so gostje prednost takoj zatem spet izničile. Tudi v nadaljevanju sta se ekipi izmenjavali v vodstvu. Sprva so za dve povedle gostje, nato so z enako prednostjo gostiteljice. Izid je bil na19. točki znova poravnan. Pri rezultatu 22:22 je Krajnc z asom poskrbela za vodstvo, trener Samec pa je takoj vzel odmor. Kljub temu sta naslednji dve točki pripadli domačinkam, ki so povedle z 2:0 v nizih.

Tretji niz je gostujoči trener na mestu podajalke zamenjal Marušič z Žigon. Kar vsaj na začetku niza rezultatsko ni prineslo kakšne prednosti, saj so bankirke povedle s 6:3. Šele po odmoru na zahtevo Samca, so gostje strnile vrste in ujele priključek, tudi na račun nekaj napak domačink. Slednje so v nadaljevanju zaigrale bolj zbrano in najprej povedle s 13:10, nato pa z dobrim blokom in učinkovitim protinapadom prednost povišale za pet točk pri rezultatu 18:13. A to ni zadoščalo, da bi tekmo mirno zapeljale do konca. Gostje so se odlično branile, v napadu Nove KBM Branika pa je bilo vse preveč napak. Odbojkarice GEN-I Volleya so celo povedle z 20:19, kar je bil alarm za trenerja Najdiča. Očitno je odmor dobro del njegovim varovankam. Mlakar je poskrbela za učinkovitost v napadu, sledili sta ji še Lorber Fijok in Lekše. Pri rezultatu 24:21 je naprej Lorber Fijok zgrešila servis, nato pa je žogo slabo sprejela Cikač. Tako so bankirke izkoristile šele tretjo zaključno žogo in tekmo dobile brez izgubljenega niza.