Sportklub 1A. DOL ženske

14 / april 2023
Po treh tekmah v finale GEN-I Volley
Poročilo s tekme

OK Nova KBM Branik: Mlakar 24, Milošič 12, Pogačar 1, Štampar 4, Klajžar, Lekše 6, Senekovič, Cikač, Farkaš , Ramić 3, Potokar, Lorber Fijok 12, Krajnc. Trener: Najdič

GEN-I Volley: Frelih 13, Pertens 14, Marušič P. 4, Rituper 15, Jelina, Blažič 7, Marušič Š. 4, Makuc, Mazej, Mohorič 7, Žigon 3. Trener: Samec Lipicer

Maribor, 12.04.2023 – Športna dvorana Lukna, gledalcev: 600, sodnika: Milojevič, Kramar

V letošnjem polfinalu državnega prvenstva sta se ekipi Nova KBM Branik in GEN-I Volley pomerili še tretjič. Po zmagi Novogoričank na domačem terenu minulo soboto je bil izid pred tretjo tekmo v zmagah poravnan. Zato se je tretja tekma polfinalnega para odigrala v Športni dvorani Lukna, saj so igralke Nove KBM Branika v rednem delu prvenstva dosegle drugo mesto, torej mesto pred GEN-I Volleyem, kar je pomenilo prednost domačega parketa za bankirke v primeru tretje tekme.

Srečanje so bolje pričele gostiteljice, saj so najprej povedle s 5:3, nato celo s 7:3. Prodornejše so bile predvsem v napadu in protinapadu, domačinke pa nikakor tudi na dober sprejem niso uspele zaključevati žog v igri za menjavo. Tudi v nadaljevanju so odbojkarice GEN-I Volleya bile prepričljivejše in so pri deseti točki priigrale že pet točk prednosti. Tudi v nadaljevanju igra na domači strani nikakor ni stekle v napadu, gostje so sredi niza vodile že 16:7, nato pa dosegle točko še z as servisom. Najdič je menjal podajalko Pogačar s Farkaš, Ramičeva pa je kmalu po vstopu v igrišče dosegla svoj prvi blok. Po napaki Pertens v napadu, je Štampar dosegla še točko s servisom. Do konca niza so sicer gostje uspele zadržati občutno prednost, vendar so bile domače do konca niza enakovreden tekmec. Niz se je končal z rezultatom 25:16 za gostujočo ekipo.

Drugi niz se je pričel v znamenju domače ekipe. Najprej so povedle s 5:2 nato pa je prišla še serija na servis Ramičeve. Vodstvo so povečale na 11:4, ko so gostje po dolgem času le uspele narediti menjavo. Igra na domači strani je stekla tako v obrambi kot tudi v napadu, gostje pa so naredile več napak predvsem v napadu. Povrhu vsega je stekel tudi blok na strani bankirk, prednost pa je vseskozi naraščala. Domače so na 16 točki vodile že za deset točk. Sledila je manjša serija na strani Goričank, ki so zaostanek zmanjšale na šest točk (17:12). Na strani bankirk je namesto Ramičeve znova vstopila Lekše, a tudi to ni bilo v pomoč trenerju Najdiču. Šele po odmoru je Mlakarjeva v protinapadu zaključila žogo in priigrala 18 točko svoji ekipi. Kljub temu so se gostje uspele približati na zgolj točko zaostanka, pri 23 točki pa so celo izenačile. Po napaki Pertens v napadu in nato še slabem sprejemu servisa, so domače uspele dobiti drugi niz z rezultatom 26:24.

V tretjem nizu so domače prišle do prednosti s 3:1, a so jih gostje takoj ujele in še bolj napadle s servisom. Težave domače sprejemalske vrste so se kar vrstile, posledično je bil neučinkovit tudi njihov napad. Gostje so si hitro nabrale občutno prednost, saj so povedle z 11:4, ko je Najdič zahteval druge pol minute odmora. A tudi to ni pomagalo. Bankirke so grešile tudi na servisu in prednost GEN-I se je le povečevala (16:8). A so prišli tudi svetli trenutki Nove KBM Branika, saj so prikazale boljšo igro in prednost GEN-I Volleya je pričela kopneti, saj so se domače uspele približati na štiri točke zaostanka (16:20). A to ni bilo dovolj za preobrat, saj so gostje tretji niz dobile s 25:18.

Četrti niz so bolje pričele bankirke, saj so povedle z 9:5, zato je gostujoči trener vzel odmor, ki je njegovim varovankam dobro del, saj so počasi stopnjevale tempo igre in domačinke ujele na 13 točki. Po servisu Lekše so se bankirke znova malenkostno odlepile (15:13), a gostje niso popuščale in izid na 17 točki celo poravnale. Po odmoru domačega trenerja pa so celo povedle z 19:17. Domače so na 20 točki uspele izenačiti, a so na račun napake Mlakar v napadu in po uspešnem bloku znova povedle za dve točki. Lekše je bila uspešna v naslednjem napadu bankirk, a nato so prišli trenutki gostujoče ekipe, ki je nanizale naslednje tri točke in se veselile zmage, ki jih je pripeljala v finale letošnjega državnega prvenstva.