Sportklub 1A. DOL ženske

19 / april 2023
Maša Pucelj: Naredile bomo vse, da v četrtek končamo sezono
Pred tekmo Calcit Volley - GEN-I Volley
V šestih dneh bo danes v Kamniku na sporedu še tretja finalna tekma končnice državnega prvenstva, tako da ne Gašper Ribič, na klopi Calcit Volleyja, ne Vasja Samec Lipicer, na klopi GEN-I Volleyja, nista imela prav veliko časa, da bi karkoli spreminjala v igri svojih varovank. V prvi tekmi prejšnjo soboto so Kamničanke doma zmagale s 3:0 (13, 16, 16), v drugi, v ponedeljek, pa so do zmage s 3:2 (19, 22, -21, -22, 17) prišle šele potem, ko so rešile štiri zaključne žoge, nato pa je Fatoumatta Sillah izkoristila njihovo prvo.
»Vedele smo, da bo druga tekma veliko težja od prve. V prvi tekmi so bile Novogoričanke verjetno še utrujene po zmagi v Mariboru in niso bile ravno sproščene, na drugi strani pa nam je vse uspevalo, toda v ponedeljek so nas zelo presenetile s svojo igro v obrambi. Še zdaj mi ni jasno, kakšne žoge so vse polovile, z glavo, nogo in je bilo res težko igrati proti takšni obrambi, saj včasih nismo več vedele, kam naj udarimo žogo. Porabile smo veliko energije, da smo na koncu le prišle do zmage,« je o ponedeljkovi tekmi dejala Maša Pucelj, ena od junakinj kamniške zmage, ki je z blokom svoji ekipi priigrala prvo zaključno žogo za zmago, Sillahova pa jo je nato izkoristila.
»Čeprav so imele domačinke štiri zaključne žoge, smo ves čas verjele, da tekmo lahko dobimo. Verjele smo v svoje sposobnosti, vendar je bila resnično težka tekma, zagotovo ena težjih v letošnji sezoni.«
Zagotovo ne bo lahka niti tretja finalna tekma končnice, toda Kamničanke so zdaj tik pred ciljem. »Zavedamo se, da nam ne bo lahko, kajti to, kar so v ponedeljek Novogoričanke demonstrirale v obrambi, je samo opomin za nas, da se bomo morale na to tekmo dobro pripraviti tako fizično kot psihično in niti za sekundo ne smemo popuščati. Že od začetka jih bo treba oddaljiti od mreže, zato bomo morale še več tvegati na servisu, še boljše bomo morale biti v bloku in obrambi in predvsem na sprejemu, da pridemo do boljših položajev za zaključek napadov,« pot do končnega uspeha vidi šele 17-letna odbojkarica.
V letošnji sezono so Kamničanke iz rok že izpustile dve priložnosti za lovoriko. Najprej v srednjeevropski ligi, ko jih je v polfinalu zaustavila Nova KBM Branik, ki je bila boljša od njih tudi v finalu pokala Slovenije. Tudi zato si kamniške odbojkarice naslova toliko bolj želijo, še zlati Pucljeva, za katero bi bil to prvi članski naslov.
»Res je, da smo zapravile dve veliki priložnosti v letošnji sezoni, toda državno prvenstvo je vendarle najbolj pomembno. Prepričana sem, da smo vse tako dobro pripravljene, da nam ta naslov ne bo spolzel iz rok in da se bomo borile do konca. Zame bi bil to prvi naslov državne prvakinje, zato bom naredila vse, da ga tudi osvojim. Verjamem, da tudi ob pomoči naših navijačev, ki so nam že zdaj stali ob strani,« si polnih tribun želi odbojkarica, ki je v svoji prvi sezoni v Calcit Volleyju, osvojila srca kamniških navijačev. Po vrnitvi Sillahove v ekipo je odšla na sprejemalsko mesto, ki je njeno »osnovno«, žal pa je v začetku drugega dela sezone imela težave s poškodbami. Tudi zato je potrebovala nekaj časa, da je prišla v tekmovalni ritem, toda zdaj spet navdušuje s svojimi potezami.