Sportklub 1A. DOL ženske

05 / oktober 2022
SIP Šempeter - GEN-I Volley 0:3
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD Šempeter, gledalcev 70, sodnika Tovornik (Maribor) in Pevc (Škofja Loka)

Začetek prvega niza je pripadel gostjam, ki so po napaki domače ekipe in as servisu Rituperjeve povedle s 3:5. Sledila sta še dva odlična servisa Rituperjeve za prvi odmor domačega trenerja (3:7). Po bloku Špele Marušič in točki Mohoričeve je bil rezultat 5:11. Po zaključenem napadu Bavdaž in Mašulović so se Šempetranke uspele približati na 10:14. Gostujoči trener je po bloku Mašulovićeve vzel prvi odmor (12:15).  Po varanem napadu Polone Marušič in zaključenem napadu iz druge linije Frelihove so gostje ponovno povedle za štiri (15:19). Domači trener je po bloku Mohoričeve (17:21) vzel še drugi odmor. Šempetranke se niso uspele več približati. Prvi niz je pripadel Goričankam 17:25.

Tudi drugi niz so bolje začele gostje, ki so z blokom Rituperjeve povedle z 0:3. Šempetranke so po bloku Korenove uspele izenačiti na 5:5. Gostje so po zaključenem napadu Frelihove in napaki v napadu domače ekipe povedle z 8:11. Po bloku Frelihove in varanem napadu Marušič Polone je bil rezultat 9:15 za gostje. Sledil je še slab sprejem domače ekipe za prvi odmor domačega trenerja (9:16). Gostujoči trener je vzel prvi odmor po zaključenem napadu Puckmeisterjeve (15:23). Gostje so niz zaključile z as servisom Pije Blažič (15:25).

Tretji niz so tako kot prva dva bolje začele gostje, ki so po zaključenem napadu Mohoričeve povedle s 3:5. Domači trener je po zaključenem napadu Rituperjeve vzel prvi odmor (6:10). Po dveh uspešnih blokih je bil rezultat že 8:15. Domači trener je po zaključenem napadu Rituperjeve (8:16) vzel še drugi odmor. Po zaključenem napadu Vidalijeve je sledil odmor gostujočega trenerja (10:19). Šempetranke se niso uspele več približati. Po as servisu Mohoričeve so se Goričanke veselile prve zmage v prvenstvu.