Sportklub 1A. DOL ženske

07 / oktober 2022
Ankaran - Calcit Volley 0:3
Poročilo s tekme

Gostje so tekmo pričele v postavi Radišković, Đorđević, Hutinski, Kregar, Pucelj in Čižman, domačinke pa Kolenc, Forštnarič, Žnidar, Mihalinec, Jurič in Kaker.

V uvodnem nizu so Kamničanke hitro zagospodarile na igrišču ter povedle s 3:8. Ankarančanke so se še najbolj približale pri izidu 10:13, ko je točko na servisu osvojila Jurič Emi. V nadaljevanju so gostje s svojo višino prevladovale na mreži ter gladko osvojile prvi niz (14:25).

V uvodu drugega niza so Calcitovke ponovno hitro povedle (4:7) in že je kazalo na scenarij iz prvega niza, vendar so domače z borbeno igro v polju in učinkovito igro na mreži uspele izid izenačiti na 11. točki. Najučinkovitejša gostujoča igralka Radišković je udarila žogo v mrežo in Ankaran je vodil 13:11 ter z as servisom Grudine še 15:13. V zaključku niza so domače po odličnem servisu kapetanke Cerovac še zadnjič povedle (20:19), v nadaljevanju so gostje stopile na plin in zaključile niz v svojo korist (21:25).

V tretjem, zadnjem nizu na tekmi je domača igralka Mihalinec z odličnim servisom znižala vodstvo gostij na 6:7 v nadaljevanju pa smo spremljali prevlado Kamničank, ki so povečevale razliko na neulovljivih 11:21. Z dvema močnima servisoma je Pregl Nika zmanjšala razliko na minus osem, na koncu pa razlika 11. točk za zmago Calcit Volley-ja v tretjem nizu.

Pri Kamničankah sta bili najbolj učinkoviti Radišković (14 točk) in Đorđević (11), pri domačih pa Mihalinec (10) in Jurič Emi (7).