Sportklub 1A. DOL ženske

08 / oktober 2022
OK Nova KBM Branik - SIP Šempeter 3:1
Poročilo s tekme

Prvi niz so boljše začele gostje, ki so povedle z rezultatom 0:3. Domačinke so izenačile in v nadaljevanju smo spremljali izenačeno igro. Pri rezultatu 13:13 je prišla na servis Pia Senekovič, novinka v prvi ekipi Nove KBM Branik, ki je z napadalnimi servisi ob učinkoviti obrambi in protinapadih svojih soigralk, veliko prispevala za vodstvo osmih točk (22:14). Gostje iz Šempetra so kljub borbi morale priznati premoč domačink v prvem nizu (25:15).

Drugi niz so bolje začele Branikovke, ki so povedel s 4:2. Domači trener Bruno Najdič je na servisu zamenjal Evo Pogačar in v igro poslal mlado Anjo Farkaš. Gledalci so lahko spremljali izenačeno igro, pri rezultatu 11:12 je v igro domače ekipe vstopila korektorica Isa Ramić. Pri rezultatu 15:12 je trener Šempetra, Beno Božič, vzel prvi odmor, a so tudi po tem domačinke nadaljevale z dobro igro. Pri rezultatu 19:15 je izkoristil še drugi time-out, kljub temu so bankirke povedle z 21:16. V nadaljevanju so imeli domačinke celo štiri zaključne žoge, a so gostje rezultat najprej izenačile nato pa za točko povedle in po drugi zaključni žogi tudi dobile niz.

Tretji niz je od vsega začetka pripadal Novi KBM Branik, saj je prednost vseskozi znašala tri ali štiri točke, sredi niza pa se je prednost povečevala vse do deset točk razlike ob na koncu niza.

V zadnjem nizu so domačinke nadaljevale z dobro igro in povedle s 7:2, gostujoči trener pa je bil prisiljen vzeti prvi odmor. Mariborskih igralk to ni zmedlo, saj so prepričljivo nadaljevale srečanje, četudi so gostje prednost pri rezultatu 21:18 uspele znižati na zgolj tri točke zaostanka. Zaključek tekme je znova pripadel bankirkam, ki so zabeležile drugo zmago v prvenstvu in tako po dveh kolih ostajajo neporažene.