Sportklub 1A. DOL ženske

09 / oktober 2022
ATK Grosuplje - GEN-I Volley 0:3
Poročilo s tekme

V ATK Grosuplje so za letošnjo sezono močno pomladili ekipo. V igri se pozna, da dekleta še niso uigrana in da še potrebujejo čas. V prvem nizu so Dolenjke vodile z 1:0, nato pa so gostje povedle s 3:6 in po asu Blažičeve s 5:12. Po uspešnem napadu Frelihove in napaki v napadu Šenove je bila razlika dvomestna (9:19). Po asu Žužkove je Grosupeljčankam uspele znižati na 18:24, a že v naslednjem napadu pa je Žužkova poslala žogo v izven polja za končnih 18:25.

Tudi drugi niz se je začel podobno kot prvi, le da so tokrat Grosupeljčanke korak z gostjami iz Nove Gorice držale do delnega rezultata 3:3. Nato pa so prišle do izraza izkušnje, ki so bile na strani gostujoče ekipe, in po napaki v napadu Pucljeve so Primorke povedle z 8:14. Prednost petih do šestih točk so igralke GEN-I rutinirano branile do 13:19, nato pa je domači trener Slobodnik na servis poslal šestnajst letno Elo Bakan. Dobro je servirala in ATK je znižal vodstvo Primork na 15:19. Gostujoči trener Samec je vzel pol minute odmora, da bi nato Dolenjke z lastnimi napakami omogočili gostjam ponovno prednost šestih točk 15:21. ATK se je z uspešnim napadom Strgarjeve še uspel približati na 18:23, nato pa so z dvema napakama na servisu in v napadu domačink Primorke povedla z 0:2 v nizih.

Še najbolj izenačen je bil tretji niz. Po začetnem vodstvu in dolgi izmenjavi v zadnji točki so gostje povedle s 5:9. nato pa se jim je igra ustavila. Priložnost so izkoristile Dolenjke in z asom Čožove, blokom Kukmanove in boljšo igro v napadu rezultat izenačile na 18:18 in po novem asu Čožove celo povedle z 19:18. Gostujoči trener je naredil dve menjavi in z asom Rituperjeve so gostje povedle z 19:20. Kukmanova je z uspešnim napadom izenačila na 20:20 in na nato še znižati na 21:22, da bi v zaključku niza Blažičeva z asom dosegla petindvajseto točko za zmago GEN-I z 0:3.

Gostje se niso pustile presenetiti in že pogled na statistiko pokaže, da so bile boljše od Grosupeljčank v skoraj vseh elementih igre. V doseženih točkah igralk je bilo razmerje 43:42 v korist Grosupeljčank, zato pa so domačinke naredile preveč lastnih napak, da bi lahko presenetile izkušeno gostujočo ekipo. Kar deset so jih naredile na servisu, osem pri sprejemu in šest v napadu, kar je bilo ob močnem servisu, dobrem sprejemu in boljšem napadu Goričank preveč, da bi lahko iztržile ugodnejši rezultat.
Mlada ekipa Grosupeljčank potrebuje čas za uigravanje, veseli pa dejstvo, da so se med tekmo kot ekipa glasno veselile vsake točke in niso sklonile glave niti po visokem vodstvu Novogoričank. Vsaka tekma bo mladim Dolenjkam prinesla izkušnjo več in vsak nov teden boljšo uigranost.