Sportklub 1A. DOL ženske

14 / oktober 2022
Krim generalka za zagrebško Mladost
Pred tekmo Krim - Calcit Volley
Marina Kaštela je bila v sredo ves čas v podrejenem položaju, da je bilo tako, je veliko zaslug imela šele šestnajstletna odbojkarica, ki je samo še enkrat več potrdila, da gre za izjemno nadarjeno igralko. V napadu je bila ob sedemnajstih uspešno zaključenih napadih 61-odstotno uspešna, ob tem je dosegla dva asa in imela 53-odstotni sprejem. Ko je v začetku tretjega niza dobila dva asa zaporedoma, jo to ni zaustavilo, nasprotno
»Skušam pozabiti na tisto, kar je bilo slabo, tisto se ne da več popraviti, zato se skušam osredotočiti na naslednjo akcijo in jo čim bolje izpeljati. Nima se smisla obremenjevati s tem, kaj je bilo, naj bo to dobra ali slaba akcija, vedno je treba gledati le naprej in skušati osvojiti novo točko. Ko je to narejeno, gremo naprej, je že nova akcija, v kateri bo treba igrati še boljše,« je po tekmi pojasnjevala Maša Pucelj, za katero je bila tekma proti Kašteli prva na mednarodni klubski sceni.
»Nismo poznale Kaštele, ki je v primerjavi z lansko sezono zelo spremenila ekipa, vedele pa smo, da bomo morale od prve točke naprej igrati zbrano, osredotočeno in stoodstotno, da nas slučajno ne bi presenetile. In to smo naredile odlično,« se je dijakinja predšolske vzgoje na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v Kamniku še dotaknila sredine zmage.
V zadnjih nekaj mesecih se ji je odbojkarsko življenje dodobra spremenilo. Ob selitvi v Kamnik je dobila tudi vabilo za igranje v članski reprezentanci, s katero je igrala v evropski ligi in v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto potekalo v Belgiji, Italiji, Estoniji in Nemčiji.
»Veliko je novega, več je kakovostnih treningov, več je tekem, vse je boljše. Na začetku me je malo skrbelo, ker sem do zdaj igrala le v Grosuplju, v tako dobrem klubu še nisem igrala, kaj šele v reprezentanci, vendar so me soigralke že od začetka zelo dobro sprejeli, hitro sem se vsega navadila, je vse super. V začetku je bilo zame vse novo, ampak sčasoma, ko sem videla, da se lahko primerjam z drugimi, da lahko zaključim žogo, mi je postalo vedno bolj všeč in sem dobila dodatni zagon,« se je prvih dni v novem klubu in reprezentanci spominjala odbojkarica, ki je bila že pri 15 letih ena od nosilk igre v ATK Grosuplju.
»Brez Grosuplja ne bi bila tu, kjer sem. Grosuplje mi je dalo ogromno, vse, kar znam, sem se naučila tam. Če ne bi bilo njega, ne vem, če bi bila tu, kjer sem,« ni pozabila na svoj matični klub najmlajša calcitovka, ki v soboto nikakor ne misli podcenjevati Krima, čeprav Ljubljančanke v prvih dveh krogih niso osvojile niti niza.
»Zagotovo krimovk ne bomo podcenjevale, kajti na igrišču se lahko zgodi marsikaj, zato bo treba igrati na polno. Krim je resda zamenjal ekipo, vendar večino igralk poznam, bo pa to naša zadnja preizkušnja pred prvo kvalifikacijsko tekmo lige prvakinj v Zagrebu. Sama proti Mladosti še nisem igrala, sem pa že gledala njihove tekme. Na to tekmo se že nekaj časa pripravljamo, vemo, od kje nam pretijo največje nevarnosti, vendar sem prepričana, da je premagljiva in da se bomo uvrstile v drugi krog,« je še dejala Maša Pucelj.