Sportklub 1A. DOL ženske

15 / oktober 2022
Ankaran - ATK Grosuplje 3:0
Poročilo s tekme

V uvodnem nizu sta bili ekipi izenačeni do izida 7:7. Sledila je serija napak gostujočih igralk ter domači blok in Ankarančanke so povedle z 11:7. V nadaljevanju so domače povečevale razliko do zaključka niza, ko so gostujoče igralke zgrešile servis, kar je pomenilo končnih 25:16 za Ankaran.

V drugem nizu podobna slika iz uvodnega niza, tekma izenačena do 9. točke, nato pa so domače z odlično blok igro na mreži pobegnile na 12:9. V nadaljevanju se gostje niso več uspele priključiti. Še najbližje so bile pri izidu 20:17. V zaključku niza smo bili priča nekaj odličnih servisov domače igralke Tine Kaker. Niz se je končal s 25:17.

Še najbolj izenačeno je bilo v tretjem nizu, ekipi sta bili skupaj do 9. točke, nekaj uspešnih napadov domače Valenčičeve je pomenilo 14:11 za Ankaran. Grosuplje se je najbolj približalo pri izidu 16:15, sledila sta gostujoči zgrešen servis in napadalni udarec v avt, in domače so povedle z 18:15 ter vodstva do konca niza niso več izpustile iz rok, kar je pomenilo prvo letošnjo zmago za Ankaran.

Pri Grosuplju so bile najbolj učinkovite Krašovec in Šen (obe po 11 točk) ter Strgar (8 točk), pri Ankaranu pa Žnidar in Valenčič (obe po 12 točk) ter Mihalinec s 7. in Kaker s 6. točkami.