Sportklub 1A. DOL ženske

15 / oktober 2022
SIP Šempeter - Formis 0:3
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD Šempeter, gledalcev 130, sodnika: Jovanović (Ljubljana ), Milojevič (Ljubljana)

Začetek prvega niza se je začel izenačeno. Videli smo po dva uspešna napada in eno napako (3:3). Gostje so prvič povedli za tri po uspešnem bloku Uršičeve in slabem sprejemu Šempetrank (3:6). Sledil je še en blok Uršičeve (3:7) za prvi odmor domačega trenerja. Šempetranke so se po dveh točkah v napadu približale na 5:7. Sledila je nova serija gostujoče ekipe z dvema blokoma Uršičeve in napako v napadu domače ekipe (5:10) za drugi odmor domačega trenerja. Po zaključenem napadu Milošičeve je na semaforju kazalo že 8:14. Gostje so po asu Klavžarjeve vodile z 10:18. Šempetranke se niso uspele približati in so po asu Halužan Sagadinove gostjam omogočile prvo za (14:24). Prvo zaključno žogo je realizirala Grubišič Čabo (14:25).
Drugi niz se je začel kot prvi, izenačeno. Na obeh straneh smo videli po dva uspešna napada in dve napaki (4:4). Gostje so prvič povedle za dve po asu Uršičeve (5:7). Domači trener je po zaključenem napadu Milošičeve (5:8) vzel prvi odmor. Po zaključenem napadu Klavžarjeve je na semaforju kazalo 7:11. Šempetranke so uspele priti na tri točke razlike po uspešnem bloku Bavdaževe in Lebičeve. Gostje so že v naslednji rotaciji naredile tri točke za drugi odmor domačega trenerja (10:16). Po zaključenem napadu Grubišič Čabo so gostje vodile s 15:19. Gostje so z dobrimi servisi povzročale veliko težav Šempetrankam na sprejemu in so si posledično priborile prvo zaključno žogo (16:24). Gostujoči trener je vzel še prvi odmor po dveh blokih Korenove (20:24). Sledila pa je napaka domačink na servisu za 20:25 v korist Formisa.
Tretji niz je domači trener poskusil s spremenjeno postavo. Na mestu podajalke je začela Lukmanova, libero Vovk, blokerka Lebičeva in na sprejemu Puckmeister. Gostje so po zaključenem napadu Godec povedle z 2:4. Po zaključenem napadu Korenove in napaki v napadu gostij je rezultat izenačen na 6:6. Gostje so po dveh uspešnih napadih iz druge linije Godec vodile s 6:10. Po uspešnem napadu Bavdaž so se Šempetranke približale na 9:11. Domači trener je po slabem sprejemu vzel prvi odmor (11:14). Šempetranke so po zaključenem napadu Puckmeister zaostajale le za tri (13:16). Po bloku Klavžarjeve (14:19) je domači trener vzel še drugi odmor. Sledila je serija treh točk na domači strani po odličnih servisih Puckmeister (17:20). Nato je sledila še serija točk na strani Formisa in po napaki v napadu domače ekipe se je niz zaključil s 17:25. Gostje so se tako veselile že tretje zmage v prvenstvu.