Sportklub 1A. DOL ženske

29 / oktober 2022
Nova KBM Branik - OK Formis 3:0
Poročilo s tekme

Odbojkarice Nove KBM Branika so v 5. krogu odbojkarskega prvenstva gostile ekipo Formisa iz Hoč. Tekmo so bolje odprle domačinke, ki so pred približno 100 gledalci z dobrimi servisi Monike Potokar povedle s 4:0. V nadaljevanju igre so imele sprejemalke Formisa največ težav na sprejemu servisa, saj so bankirke vodile že za šest točk pri rezultatu 10:4. Prepričljivejše so bile na sprejemu servisa, v protinapadu pa so zaključevale prav iz vseh igralnih mest. Gostujoči trener Miloš Milić, je bil pri rezultatu 15:7 prisiljen vzeti že druge pol minute odmora. Kmalu so domače povedle z 20:10, saj so bile prepričljivejše prav v vseh elementih odbojkarske igre. Podajalka Eva Pogačar odlično izkoriščala razpoloženo Ronjo Štampar, z blokom in obrambo pa so vse igralke ustavljale napade nasprotnic iz Hoč. Na koncu so niz prepričljivo dobile z rezultatom 25:11.
Drugi niz je z uspešnim napadom odprla Pia Senekovič, gostje pa so z blokom prišle do prvega izenačenja v srečanju in nato še z enim blokom do prvega vodstva. A ne za dolgo, saj je Monika Potokar z močnim udarcem v napadu (5:4) poskrbela za prvo vodstvo bankirk v drugem nizu, nato so gostje na šesti točki uspele rezultat izenačiti. A so gostje z napadalnim servisom in učinkovitima napadoma Potokarjeve in Senekovičeve pobegnile za tri točke. Žana Godec je poskrbela za znižanje zaostanka Formisa na dve točki, a sta Potokarjeva (z napadom) in Pogačarjeva (z blokom) povečali vodstvo za štiri točke (11:7). Domače so nadaljevale z dobrimi servisi in gostje prisilile v napad visokih žog, ob tem pa so odlično odigrale tudi v napadu in uspešno zaključevale protinapade. Pri rezultatu 17:10 za domače, so gostje uspele prvič žogo zaključiti preko Urše Uršič. Zaostanek na šest točk je z napadom znižala Julija Grubišič Čabo. Trener domačih, Bruno Najdič, pa je pri 18:12 prvič vzel pol minute odmora. Za vodstvo na 20:12 je po dobri obrambi Ronje Štampra poskrbela Tali Lekše. Pri rezultatu 21:13 so igralke Formisa prišle do protinapada, a je Julija Grubišič Čabo zgrešila. Pia Senekovič pa je poskrbela za zaključek niza. Najprej je uspešno zaključila žogo v napadu, nato pa še niz z asom na servisu. Drugi niz so tako suvereno dobile igralke Nove KBM Branika z rezultatom 25:15.
V tretjem nizu so gostje povedle za točko ob dobrem napadu Neje Bračič, za izenačenje pa je poskrbela Pia Senekovič. Bankirke so nadaljevale odločneje in povedle s 5:2. Tudi naslednjo točko so osvojile domače, gostujoči trener pa je vzel prve pol minute odmora v tretjem nizu. Tudi v nadaljevanju so gostje napravile preveč napak, da bi lahko rezultatsko sledile nasprotnica. Kljub temu smo na obeh straneh lahko videli borbeno igro v obrambi. Domače bile prepričljivejše predvsem na sprejemu servisa in v protinapadih. Pri osvojeni 14. točki je prednost znašala že osem točk. Bankirke so prednost le še povečevale in kmalu je bil rezultat 20:8, ko je Lorena Lorber Fijok prvič na tekmi sploh žogo v napadu udarila izven igralnega polja. Tekmo je zaključila Ronja Štampar z asom, gostje pa so v tretjem nizu uspele zbrati vsega deset točk.