Sportklub 1A. DOL ženske

12 / november 2022
Nova KBM Branik - Ankaran 3:0
Poročilo s tekme

Maribor – Športna dvorana Lukna, gledalcev 80, sodnika: Strmčnik, Pevc
7. krog DP v odbojki za dekleta – Nova KBM Branik – Ankaran

OK Nova KBM Branik: Milošič 7, Pogačar 3, Štampar, Klajžar, Lekše 10, Senekovič 4, Cikač, Farkaš, Ramić, Potokar 17, Lorber Fijok 18, Krajnc
OK Ankaran: Kolbl, Kolenc 2, Jamnik Pregelj, Kovačič, Grudina 7, Forštnarič, Žnidar 9, Valenčič 11, Cerovac 2, Mihalinec 8, Jurič 1, Kaker 6

V Športni dvorani Lukna sta se v 7. krogu prve državne lige Sportklub za ženske pomerili ekipi Nova KBM Branik in Ankaran. Domačinke so po prvem ligaškem porazu v preteklem kolu proti Calcit-u iz Kamnika nedvomno želele upravičiti vlogo favoritinj na domačem igrišču. Ekipa Ankarana pa je z izkušenim igralskim kadrom prišla iskati nove ligaške točke.

Bolje so sicer pričele gostje, a so domače pri osmi točki že vodile za tri točke. Gostujoči trener Sebastijan Mikša je prve pol minute odmora zahteval pri rezultatu 10:6, saj so njegove izkušene izbranke bile nekolike manj učinkovite v napadu. Kmalu za tem so gostje uspele zaostanek zmanjšati na tri točke, nato so se po uspešnem protinapadu Valenčičeve približale na vsega dve točki zaostanka. Z asom so bankirke vodstvo znova povečale na štiri točke (15:11), Mikša pa je takoj zatem reagiral in vzel še druge pol minute odmora. Sledil je še en slab sprejem na strani Ankarana, za menjavo pa je za tem poskrbela Valenčič z uspešnim prvim napadom. V nadaljevanju je pri gostjah na parket stopila Mihalinec, ki je takoj uspešno zaključila napad, a je po menjavi tudi s slabim sprejemom poskrbela za neposredno točko nasprotnic. Bankirke so uspevale vodstvo nenehno povečevati in so imeli pri 17. točki Ankarana tudi prvo zaključno žogo. Ob koncu niza je Pogačarjevo zamenjala Farkaševa, Lekše pa je uspešno zaključila drugo zaključno žogo za prvi niz.

Drugi niz so bolje odprle domačinke in povedle s 3:1, a so gostje prednost najprej izničile in nato celo povedle s 5:4. Prvič v drugem nizu so si bankirke nekaj točkovne prednosti nabrale pri rezultatu 10:7, ko je svoje prve pol minute odmora izkoristil Mikša. Več kot očitno je odmor gostjam dobro del, saj so pri 11. točki uspele rezultat poravnati. Bankirke so na servis Lorber Fijokove in uspešnimi protinapadi Potokarjeve pobegnile na štiri točke na 17:13. Po drugem odmoru so gostje uspele Potokarjevo zaustaviti in so nadaljevale z dobrim servisom in zaostanek znižale na dve točki. A je kmalu na to Lekše bila uspešna v napadu in nato še na servisu, Potokarjeva pa je po nekaj poskusih v protinapadu svoji ekipi priigrala 21. točko. Po napaki Lorber Fijokove v napadu in znižanju vodstva na zgolj dve točki (22:20), je domači trener Najdič vzel druge pol minute odmora. Lorber Fijokova je takoj zatem uspešno zaključila napad. Prvo zaključno žogo je priigrala Milošičeva, a Kakerjeva na drugi strani vrnila z enako mero. Za konec drugega niza pa je poskrbela Mihalinčeva z napako na servisu.

Tretji niz se je pričel z napako Lorber Fijokove v napadu in blokom Mihalinčeve pri napadu Senekovičeve. Z dvema odličnima servisoma Mihalinčeve so gostje povedle z rezultatom 1:5. Ob nekaj napakah in dobrim servisom so domačinke pri osmi točki gostij uspele zaostanek znižati na dve točki, a je Valenčičeva z nekaj sreče na servisu razliko znova povečala na štiri točke. A se bankirke niso predale. Borbeno so odigrale v obrambi in se približale zgolj na točko zaostanka (11:12). V tretjem nizu so gostje uspele predvsem bolje sprejemati, kar je pomenilo, da so bile posledično učinkovitejše v napadu. Milošičeva je z blokom pri napadu Valenčičeve poskrbela za izenačenje na 15. točki, Mikša pa je takoj vzel pol minute odmora. Do 20. točke si nobena od ekip ni uspela priigrati prednosti več kot točke, ko je Mikša vzel pol minute odmora. Pri rezultatu 22:21 so gostje slabo sprejele servis, Lekše pa je zaključila protinapad. Sicer so si gostje takoj za tem priigrale menjavo, vendar je v zaključku niza z uspešnim napadom na domači strani poskrbela Milošičeva in niz z blokom zaključila Lorber Fijokova, ki je bila z 18. doseženimi točkami tudi najučinkovitejša na parketu. Le točko manj je dosegla Potokarjeva, pri gostjah pa je bila najučinkovitejša Valenčičeva (11 točk).