Sportklub 1A. DOL ženske

19 / november 2022
Nova KBM Branik - OD Krim 3:0
Poročilo s tekme

Maribor – Športna dvorana Lukna, gledalcev 60, sodnika: Gujtman, Strmčnik
8. krog DP v odbojki za dekleta – Nova KBM Branik – OD Krim

OK Nova KBM Branik: Milošič 2, Pogačar , Štampar, Klajžar, Lekše 15, Senekovič , Cikač, Farkaš 3, Ramić, Potokar 13, Lorber Fijok 14, Krajnc 3
OD Krim: Mohorič, Friškovec 5, Zalokar 6, Čotar 3, Križnik6, Jovanović 8, Kranjec, Lončar, Bogataj 1, Jerman, Janjič 5

V Športni dvorani Lukna sta se v 8. krogu prve državne lige Sportklub za ženske pomerili ekipi Nova KBM Branik in OD Krim. Domačinke, drugouvrščene na prvenstveni lestvici, so se srečale z zadnje uvrščeno ekipo, ki v letošnji sezoni še ni zabeležila zmage.

Bruno Najdič, trener domače vrste je že v začetku na parket poslal Anjo Farkaš na mestu podajalke in Dašo Klajžar na mestu proste igralke. Mlade gostje so le za kratek čas uspele držati rezultatski korak z bankirkami. Pri rezultatu 3:3 je na servis stopila Potokarjeva in na tem mestu ostala vse do osme dosežene točke, ko so gostje z blokom prvič zaustavile Lorber Fijokovo, ki je že v naslednjem napadu poskrbela za menjavo in nato z uspešnim blokom še za novo točko. Trener gostujoče ekipe, Jože Časar, je pri rezultatu 14:6 za domačinke vzel še drugič pol minute odmora. Mariborčanke so dominirale tudi v nadaljevanju prvega niza, tako v obrambi kot tudi na mreži. Gostjam so do konca niza prepustile le deset točk.
Drugi niz so pričakovano bolje pričele domačinke in povedle za tri točke (7:4), a so gostje z dobro igro v obrambi in učinkovitostjo v protinapadu rezultat poravnale na osmi točki. Z dvema servis asoma Friškovec so celo povedle z rezultatom 11:9, Najdič pa je prvič na tekmi vzel pol minute odmora. Nepopustljivost gostij se je v nadaljevanju izplačala, saj so prednost povečale na štiri točke pri rezultatu 12:16. A so domače prestavile v višjo prestavo in gostje ujele na 17. točki. Nato so povedle za dve točki, trener Časar pa je vzel pol minute odmora. Kljub temu mu ni uspelo zaustaviti naleta bankirk, ki so niz dobile z rezultatom 25:20.
Tudi tretji niz so bolje odprle domačinke, saj so povedle s 4:2. Pri rezultatu 8:4 je gostujoči trener vzel prve pol minute odmora v tretjem nizu. Kmalu za tem, pri rezultatu 10:5 za domače, še druge pol minute odmora. V nadaljevanju so igralke Krima uspele zaostanek znižati na dve točki, a so bankirke kmalu stvari postavile na svoje mesto in povedle z 18:13. Ko je že kazalo, da bodo niz pripeljale do konca z občutno prednostjo, so gostje z borbenostjo uspele zaostanek znižati na vsega točko (23:22), ko je domači trener Najdič vzel druge pol minute odmora. Takoj za tem so si priigrale prvo zaključno točko in jo tudi izkoristile.