Sportklub 1A. DOL ženske

19 / november 2022
ATK Grosuplje - Calcit Volley 0:3
Poročilo s tekme

ATK Grosuplje: Bakan 1, Kraševec 4, Boben Rusič, Šen 3, Kukman 3, Žužek 1, Pucelj N. 4, Filipčič (L), Gornjec Hodnik 3, Čož, Križman (L), Strgar 8, trener: Slobodnik
Calcit Volley: Gorjup, Radišković 11, Vovk 10, Đorđevič 4, Hutinski 14, Boisa, Kregar 1, Charuk 5, Pucelj M. 10, Čižman 5, Banko (L), trener: Rozman

To, da je tekma trajala samo 52 minut, pove vse o premoči Calcit Volleya. Trener Rozman ni hotel ničesar prepustiti naključju, zato je tekmo začel z najboljšo šesterko. V prvem nizu so njegove varovanke po varanju Radiškovićeve povedle z 2:8 in tudi po pol minutnem odmoru domačega trenerja Slobodnika nadaljevale nezaustavljivo in po uspešnem napadu Sare Hutinski povedle s 3:11. Po uspešnem bloku Hutinski, asu Đorđevićeve je niz zaključila Hutinski na 9:25 za vodstvo z 0:1.

Tudi drugi niz se je začel podobno kot prvi, le da so tokrat domače odbojkarice še uspele držati korak do 4:4, nato pa je prišla do izraza izrazita premoč Kamničank, da bi se z asom Šenove Dolenjke približale na 10:13, da bi nato gostje po napadu Hutinski povedle z 11:17, po napadu Čižmanove z 11:20 in po asu Hutinski in neubranljivim napadom M. Pucelj povedle z 11:22, niz za vodstvo z 0:2 pa je z uspešnim napadom zaključila Vovkova.

V tretjem nizu se je na igrišču ponovila zgodba iz prvih dveh. Calcit Volley je povedel s 3:6 po dolgi in najlepši izmenjavi žog z obeh strani po odlični obrambni igri obeh ekip v polju. Po bloku Čižmanove in  slabem sprejemu Grosupeljčank je za 7:13 s točko na mreži poskrbela Đorđevićeva. Pri delnem rezultatu 7:15 je domači trener Slobodnik vzel pol minutni odmor in z asom Strgarjeve so se Dolenjske še uspele približati na 10:17 in po dveh točkah N. Pucelj na 12:19. Ta poskus domačink pa je bilo premalo za kaj več in tudi tretji niz so Kamničanke po napaki na servisu Boben-Rusićeve zaključile na 13:25. 

Rezultat pove vse o tem, kdo je prevladoval na igrišču. Kamničanke so prevladovale v bloku, kjer so bile z 10:1 boljše od Grosupeljčank in po pričakovanju so bile boljše tudi v vseh ostalih elementih igre. Mlada ekipa ATK Grosuplje je šla pogumno v tekmo, a so Kamničanke z močnimi servisi oddaljile domače napadalke in z blok igro pri Dolenjkah zaustavile Kraševčevo in Šenovo. V manj kot uro trajajoči tekmi so Kamničanke po pričakovanju gladko osvojile tri nove točke in na prvenstveni lestvici brez poraza zanesljivo ostajajo na prvem mestu.