1B. DOL ženske

11 / december 2022
Calcit Volley II - Vital Ljubljana 3:2
Poročilo s tekme

Stranje - Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 30, sodnika: Villalba, Figar.

Calcit Volley II - Vital Ljubljana 3:2 (13, -21, -18, 24, 8)

Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 7, Maček 15, Ifko, Butalič (L), Žvegla, S. Sitar 8, Vukojević 6, Gojak (L), Kraševec 9, Gimpelj 16, Vučurević. Trenerka: Tjaša Gadža
Vital Ljubljana: Grabec, Poznajelšek 10, Marič, Gojković, Bulc 16, Mesar, Verk 2, Kenda, Jarc (L), Svetina 19, Gajanović, Debelak 10, Hotič (L), Babnik Jeglič 2. Trenerka: Živa Cof

Varovanke Tjaše Gadže so v zadnjih petih tekmah kar štirikrat igrale pet nizov, od tega so trikrat zmagale, z osvojeno točko pa so končale dvoboj v Kopru proti vodilni ekipi 1B. DOL, medtem ko so v prejšnjem krogu v Mozirju izgubile z 1:3. V skladu s "tradicijo" so pet nizov odigrale tudi proti Vitalovkam, ki so jih v prvi letošnji medsebojni tekmi v gosteh premagale s 3:1.  

Gostje iz Ljubljane so v prvem nizu korak z domačo ekipo držale do osme točke, z dvema zaporednima asoma Tine Topič pa so jim domačinke pobegnile na 12:8, po uspešnem napadu Sare Sitar pa že na 16:9. Tudi v nadaljevanju niza so bile boljše kamniške odbojkarice, ki so tudi v drugem še vodile z 12:8. Toda na 14. točki so Ljubljančanke izid izenačile, z asom Nine Svetine pa so povedle s 15:17. V sami končnici niza so s tremi zaporednimi točkami Svetine izkoristile drugo zaključno žogo. 
Čeprav so v tretjem nizu Kamničanke z asom Topičeve povedle s 6:0, s šestimi točkami prednosti pa so vodile tudi še po asu Nike Kraševec (12:6), so se tudi v tem nizu zmage veselili Ljubljančanke, ki so izid na 14. točki prvič izenačile. Ob boljši igri v bloku in na servisu so nato domačinkam prepustile le še štiri točke.
Najbolj razubrljiv je bil četrti niz, ki so ga spet veliko bolje začele Kamničanke, ki so vodile tudi že z 10:3, vendar jim to spet ni zagotovaljalo mirnega nadaljevanja, čeprav so pred vstopom v končnico niza še vodile s 23:18. Imele so tudi štiri zaključne žoge za izenačenje v nizih, vse štiri so Ljubljančanke ubranile, peto pa je le zaključila Anja Maček.
V petem nizu se je kamniška ekipa le zbrala, povedla z 2:1, nato pa prednosti ni več izpustila iz rok. Zadnje izenačenje je bilo pri izidu 5:5, po uspešnem napadu Kraševec pa je bilo že 9:5. Tokrat visoke prednosti odbojkarice Calcit Volleyja II niso več izpustile iz rok, do dveh točk pa so prišle po napaki gostij.

Izjava po tekmi

Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II: "Prvi niz smo odigrale zelo dobro in se držale sistema. Potem pa smo za tri nize malo ugasnile, padle v igri, nasprotnice pa so se razigrale in pritiskale na servisu. Naredile smo preveč lastnih napak in izgubile dva niza. V petem nizu smo spet odigrale dobro in tekmo dobile. Vesela sem za zmago, čeprav nismo odigrale na nivoju, kot sem pričakovala. Je pa res, da je kar nekaj igralk bolnih ali pa so se ravno vrnile po bolezni. Upam, da se čim prej spet sestavimo in igramo na še višjem nivoju."