1B. DOL ženske

17 / december 2022
Vital Ljubljana - ŽOK Ljutomer 2:3
Poročilo s tekme

Tekmo so s štirimi točkami odprle Vitalovke in gostujoči trener je zahteval prvi odmor v uvodnem nizu. Po odmoru so gostje nadaljevale z boljšo igro in prišle do vodstva z 8:9. V nadaljevanju se je niz nadaljeval z izenačeno igro. Do prednosti treh točk so pri izidu 18:15 prišle domačinke in gostujoči trener je zahteval še drugi odmor v prvem nizu. Po odmoru so se gostje približale na točko zaostanka, 20:19, sledil je še odmor na zahtevo domače trenerke. V zaključku niza je bila bolj uspešna domača ekipa in dobila prvi niz s 25:22.

Tudi drugi niz so bolje odprle Vitalovke in povedle z 8:5, vendar so gostje s tremi zaporednimi točkami hitro izenačile na 8:8. Gostje so nadaljevale z dobro igro in prišle do vodstva s 14:16, ko je domača trenerka zahtevala prvi odmor v drugem nizu. Po odmoru so gostje prednost povišale na 17:21 in sledil je še drugi odmor na zahtevo domače ekipe. Niz se je zaključil z izidom 18:25.

Tretji niz so bolje začele gostje in domača trenerka je pri izidu 2:6 zahtevala prvi odmor v tretjem nizu. Po odmoru so domačinke hitro izenačile na 8:8, ko je odmor zahteval tudi gostujoči trener. Vitalovke so nadaljevale z dobro igro in prišle do vodstva s 16:12, ko je še drugi odmor zahteval gostujoči trener. Pri izidu 22:18 je tudi domača trenerka vzela še drugi odmor v tretjem nizu. Po odmoru so Vitalovke niz mirno pripeljale do konca in ga dobile s 25:21.

Četrti niz so z vodstvom 1:6 odprle gostje. Domača trenerka je vzela prvi odmor v četrtem nizu. Tudi po odmoru so bolje igrale gostje in pri izidu 2:11 je sledil še drugi odmor na zahtevo domače trenerke. V nadaljevanju niza se domačim igralkam ni uspelo približati in tako so gostje dobile niz s 15:25 in izenačile na 2:2 v nizih.

Odločilni peti niz so z dvema točkama odprle gostje, vendar so domačinke hitro odgovorile in povedle s 4:2. Gostujoči trener je vzel prvi odmor v petem nizu. Na menjavo strani sta ekipi odšli z rezultatom 8:5. S tremi točkami so gostje izenačile na 8:8, sledil je odmor za domačo ekipo. Po odmoru so gostje dobile še naslednje štiri točke in domača trenerka je vzela še drugi odmor. Niz se je zaključil z izidom 10:15. Gostje so tako prišle do dveh točk, domačinke pa do nove točke.