1B. DOL ženske

08 / januari 2023
OK Prevalje - Vital Ljubljana 3:0
Poročilo s tekme

Prvi niz so z asom otvorile gostje. Z dobro igro v napadu in močnimi servisi Jane Manojlovič so domačinke hitro povedle z rezultatom 6:2, ko je trenerka gostij igro ustavila z odmorom. V nadaljevanju so Prevaljčanke potek igre dobro nadzorovale in ohranjale razliko štirih točk vse do rezultata 11:7, ko se je gostjam uspelo približati na 12:10 in v nadaljevanju celo izenačiti na 17:17, ko je tudi domača trenerka morala igro prekiniti z odmorom. Sledila je izenačena igra obeh ekip tako, da je izid do rezultata 21:21 ostajal poravnan. Gostjam je z dvema zaporednima točkama uspelo povesti tako, da je domača trenerka morala igro že drugič ustaviti z odmorom. Prevaljčanke so izenačile na 23:23 in sledil je nov odmor, tokrat na zahtevo gostij. Sledila je dramatična končnica, ki se je končala v korist domačink z rezultatom 27:25.

Začetek drugega niza je povsem pripadal domačinkam, ki so povedle s 5:0. Domačinke so potek igre dobro nadzorovale in razliko petih točk ohranjale do rezultata 14:9, ko je gostujoča trenerka igro ustavila z odmorom. Tudi v nadaljevanju gostje niso uspele priključiti rezultata tako, da je pri 18:13 njihova trenerka igro že drugič ustavila. Domačinkam je z dobro igro uspelo razliko še povečati in niz zaključiti z rezultatom 25:15.

Tretji niz so s servisom otvorile gostje. Uvodni del niza je potekal precej izenačeno, z rahlo prednostjo domačink, ki so razliko ene ali dveh točk ohranjale do 7:7 ko je gostjam uspelo izenačiti in nato celo povesti. Prevaljčanke so nalet gostij takoj ustavile in izenačile na 8:8 in zopet povedle na 10:9, ko je trenerka gostij igro prvič ustavila z odmorom. Gostjam je uspelo izenačiti, domačinke pa so napad takoj odbile in z odličnimi bloki zopet povečale razliko na 14:10. Gostje so morale igro zopet prekiniti z odmorom. Nadaljevanje niza je v celoti pripadalo Prevaljam, dobri servisi in igra v bloku so odpor gostij povsem strle tako, da se je razlika še povečala. Pred zaključkom niza pa se je gostujoči ekipi uspelo pobrati in Prevaljčankam približati na vsega dve točki 23:21 tako, da je tudi domača trenerka morala igro ustaviti odmorom. Prevaljčanke so tudi ta niz dobile s 25:23 in tekmo zaključile z rezultatom 3:0 v nizih.