1B. DOL ženske

14 / januari 2023
Vital Ljubljana - Luka Koper 1:3
Poročilo s tekme

V začetku 1. niza si nobena ekipa ni uspela priigrati večje prednosti. Gostje so prvič povedle z dvema točkama prednosti pri izidu 9:11 in sledil je odmor na zahtevo domače ekipe. Domača ekipa je do izenačenja prišla na 19. točki in prvi odmor je zahteval tudi gostujoči trener. Tudi po odmoru je bolje nadaljevala ekipa Vitala in povedla s 23:21, ko je sledil še drugi odmor za ekipo Kopra. Ekipi sta nadaljevali z osvajanjem točk na nasprotnikov servis in pri izidu 24:23 je domača trenerka zahtevala še drugi odmor. Po odmoru je Vital z uspešnim napadom prišel do 25. točke in povedel z 1:0 v nizih.

Drugi niz so bolje odprle gostje in prišle do vodstva s 3:6, ko je sledil prvi odmor v drugem nizu na zahtevo Vitala. Koprčanke so nadaljevale z dobro igro in prednost povišale na 6:15, ko je domača ekipa zahtevala še drugi odmor v drugem nizu. V nadaljevanju niza domača ekipa bližje kot na 6 točk zaostanka ni uspela priti in niz je dobila gostujoča ekipa s 17:25.

V tretjem nizu so s 5:7 povedle gostje, ko je sledil prvi odmor na zahtevo domače ekipe. Po odmoru so gostje nanizale še 4 točke in povedle s 5:11, ko je domača klop zahtevala še drugi odmor v tretjem nizu. V nadaljevanju niza se Vitalovke niso uspele približati in niz so zanesljivo dobile igralke Kopra s 16:25.

Četrti niz so s 3:0 odprle domačinke. Gostje so se hitro vrnile v igro in povedle s 4:5. Vitalovke so z dobro igro prišle do vodstva z 12:8. Gostujoči trener je vzel prvi odmor v četrtem nizu. Po odmoru so Koprčanke uspele dvigniti nivo igre in prišle do vodstva (16:17), ko je prvi odmor v četrtem nizu zahtevala domača ekipa. V zaključku niza so boljšo igro prikazale gostje in z asom Đukićeve za 21:25 dobile tekmo z 1:3 v nizih.