1B. DOL ženske

27 / januari 2023
Visit Braslovče - Vital Ljubljana 1:3
Poročilo s tekme

V 16. krogu sta se v braslovški dvorani pomerili ekipi Visit Braslovče in Vital Ljubljana. Tekmo so zanesljivo dobile gostje z rezultatom 1:3.

V prvem nizu so z dvema točkama Tije Šketa Rozman povedle domačinke z 2:0. Nato so Ljubljančanke na servis Ane Babnik Jeglič rezultat najprej izenačile in nato povedle. Pri zaostanku s 3:8 je domača trenerka zahtevala prvi odmor, ki pa ni prinesel preobrata. Ljubljančanke so do konca niza nadaljevale z dobro igro, zaključno žogo za zmago z 19:25 pa je izkoristila Katarina Bulc.

V drugem nizu sta bili ekipi izenačeni do pete točke, potem pa so nekaj točk zapored gostje dosegle zaradi napačne postavitve domačink. Napačna postavitev se je močno odrazila v igri Braslovčank in Ljubljančanke so po zmagi s 17:25 povedle že z 0:2.

V tretjem nizu smo spremljali izenačeno igro vse do devete točke, ko so po uspešnem napadu in nato še asom Tije Šketa Rozman Braslovčanke povedle z 11:9. Braslovčanke so nato nadaljevale z dobro igro in ko je že kazalo, da bodo tretji niz zanesljivo dobile, so pri vodstvu z 21:17, Ljubljančanke dosegle štiri zaporedne točke in izenačile na 21. točki. S točkama Neže Bednjanič in Neže Kodrun so Braslovčanke ponovno povedle. Po dveh uspešnih napadih Katarine Bulc ob koncu niza so se gostje približale na točko, vendar so po napaki na začetnem udarcu nasprotnic Braslovčanke dosegle 25. točko za zmago s 25:23.

V četrtem nizu so Ljubljančanke hitro povedle z 0:4. Pri zaostanku Braslovčank z 2:6 pa je na servis prišla Eva Satler. Z zelo učinkovitimi začetnimi udarci je igralkam Vitala povzročila kar precej težav in Braslovčankam je uspelo nasprotnice ujeti na 6. točki ter nato povesti z rezultatom 9:6. Nato je ponovno sledil rahel padec v igri Braslovčank in po dveh lastnih napakah domačink je bil rezultat ponovno izenačen na 10. točki. Nato sta ekipi točke dosegale v serijah. Po vodstvu Braslovčank s 23:19 je ponovno sledila serija Ljubljančank, ki so ob koncu niza z borbeno igro pa tudi morda s kančkom športne sreče uspele obrniti potek igre. Najprej so izenačile izid na 23. točki nato pa so z asom in po najdaljši točki tekme na razliko s 25:23 dobile še tretji niz in se zasluženo veselile zmage z 1:3.