1B. DOL ženske

04 / februari 2023
Vital Ljubljana - ŽOK Ljutomer 0:3
Poročilo s tekme
Uvodni niz so bolje odprle gostje in ob prvem odmoru na zahtevo domače ekipe vodile s 3:8. Gostje so nadaljevale z dobro igro in povedle z 8:16. Ekipa Vitala se je uspela približati na 12:17, ko je gostujoči trener zahteval odmor. Gostje so prednost povišale na 13:21, ko je domača ekipa odgovorila s štirimi zaporednimi točkami in gostujoča ekipa je vzela še drugi odmor v prvem nizu. Po odmoru so niz uspešno zaključile gostje in ga dobile z 19:25.

Drugi niz so z vodstvom 5:2 otvorile Vitalovke. Gostje so izid hitro izenačile na 5:5 in sledil je prvi odmor v drugem nizu na zahtevo domače trenerke. Po odmoru se je nadaljevalo z izenačeno igro. Prve so do prednosti treh točk prišle gostje, pri izidu 11:14, ko je domača ekipa vzela svoj prvi odmor v drugem nizu. Po odmoru so se domačinke uspele približati na 17:18, vendar so gostje s sedmimi zaporednimi točkami niz dobile s 17:25.

Tretji niz so dobro otvorile gostje in povedle s 3:6, ko je domača klop vzela prvi odmor v tretjem nizu. Po odmoru so Vitalovke nadaljevale bolje in povedle z 9:8, ko je sledil še odmor na zahtevo ekipe iz Ljutomerja. Pri izidu 12:12 je domača ekipa zahtevala še svoj drugi odmor v tretjem nizu. Domača ekipa je začela igrati bolje in povedla s 16:13, ko je tudi gostujoči trener zahteval še svoj drugi odmor. Po odmoru so gostje uspele izenačiti. V zaključku niza so bile uspešnejše gostje in niz dobile na razliko, s 24:26, in se veselile zmage z 0:3 v nizih.