1B. DOL ženske

11 / februari 2023
Mozirje - Vital Ljubljana 3:2
Poročilo s tekme

Ljubljančanke so prišle v Mozirje povsem neobremenjeno, domače pa so si predstavljale, da bodo do novih točk prišle veliko lažje kot so. Za zmago in večji delež točk so se morale zelo potruditi.

Že takoj na začetku so gostje pokazale, da so se danes prišle v Mozirje brezkompromisno boriti do konca. Začele so s servisom in povedle. Domače so rezultat izenačile samo na 1:1, kar pa je bilo  edino izenačenje v nizu. Povesti jim razigrane in poletne gostje niso dovolile. Mozirjanke kot da se niso povsem zavedele situacije. Ljubljančankam so do osvojitve niza pomagale s kar 14. lastnimi napakami, od tega 5 na servisu.

Drugi niz je bil povsem nekaj drugega, domače so se ga lotile odločno in čvrsto. Na krilih močnih in natančnih začetnih udarcev so povedle so s 4:0 in vodstvo 4 točk držale večino prvega dela drugega niza. Pri 14:10 se je razlika pričela povečevati, gostjam so oddale vsega 12 točk.

Podoben kot drugi, je bil tudi tretji niz, v katerem so domače prav tako povedle s 4:0 in prisilile trenerko Vitalovk, da je morala že na začetku poseči po prekinitvi. Po še eni doseženi točki so se domače kar malo ustavile in dovolile gostjam nalet in približanje na 2 točki, pri 11:10 celo na eno samo točko razlike. Domače so nato spet vzele stvari v svoje roke in nasprotnice pustile pri 16. osvojenih točkah.

Četrti niz sta se ekipi na začetku izmenjavali v vodstvu. Mozirjankam se je nato uspelo odlepiti za 4 točke (13:9), vendar so jih Ljubljančanke, ki jim je uspevalo prav vse, dohitele pri 14. Sledila je igra točko po točko ene in druge ekipe. Rezultat je bil izenačen še na 19:19, nakar so gostje pobegnile za 4 (19:23). Domačim je zmanjkalo časa, približale so se 23:24, več jim ni uspelo.

Sledil je peti, skrajšan niz, v katerem so se po začetni poravnanosti bolje pokazale gostiteljice. Povedle so s 7:4, vendar ob dvojni menjavi na Vitalovi strani prejele dve točki. Strani sta ekipi zamenjali pri rezultatu 8:6 za Mozirje. Gostje, ki so danes kar prekipevale od energije, tako na igrišču kot ob njem, so uspele izenačiti na 14:14, nakar so naredile napako na servisu, domačim pa je uspela še zadnja točka za osvojitev niza (16:14). Za kako napet skrajšan niz je šlo, kaže podatek, da je trajal kar 20 minut.

Vsekakor težka tekma, ki so jo domače na začetku vzele prelahko, gostje pa pokazale, da lahko, ne glede na mesto na prvenstveni lestvici, vsaki ekipi dodobra otežijo ali celo preprečijo pot do zmage.