1B. DOL ženske

18 / februari 2023
Vital Ljubljana - TPV Volley NM 2:3
Poročilo s tekme

V dvorani Maksa Pečarja v Črnučah so tokrat Vitalovke gostile ekipo iz Novega mesta. Spremljali smo napeto tekmo, ki se je v petem nizu, na razliko, končala v prid gostij.

Na začetku prvega niza so gostje pobegnile do rezultata 1:5. Domačinke so jih ujele pri rezultatu 7:7. Skozi celoten niz smo lahko spremlajli precej izenačeno igro na obeh straneh. Rezultat je bil precej izenačen vse do 21:21, ko so gostje pokazale malce več zbranosti in v zaključku niza, predvsem na račun dobrih servisov dobile prvi niz. 

Drugi niz so Novomeščanke začele odločno in si priigrale 6 točk prednosti. S tem so prisilile trenerko domačih igralk, da že takoj v začetku vzame prvi time-out. Domačinke niso popuščale in gostje ujele pri rezultatu 13:13. V minutah, ki so sledile smo ponovno spremljali precej izenačeno igro obeh ekip, vse do rezultata 23:23. Po napaki domačink na servisu in bloku gostij, so tudi drugi niz dobile Novomeščanke.

Začetek tretjega niza so bolj prepričljivo začele domače igralke. Ko je bil rezultat poravnan na 5:5, pa so domače igralke pritisnile močneje in si priigrale prednost 4 točk, ki jo do konca niza niso izpustile. Tretji niza so dobile z razliko 6. točk in si tako priigrale možnost nadaljnega boja za nove točke.

V začetku 4. niza so gostje povedle za tri točke. Domačinke so se zbrale in jih ujele na 6:6. Igra je bila ponovno precej izenačena vse do rezultata 18:18. V samem finišu četrtega niza so bile domače igralke boljše in so z asom zaključile niz s 25:19.

V zadnjem nizu je bila igra ponovno precej izenačena. Večino časa so bile v vodstvu gostje. Največjo prednost, treh točk, so si priigrale pri rezultatu 4:7. Domače igralke so se borile skozi celoten niz in si večkrat priigrale izenačenje. Videli smo lahko nekaj lepih akcij, poznala pa se je tudi živčnost na obeh straneh, saj je bilo v sami končnici niza nekaj napak tudi na servisih. Zadnji, peti niz se je na razliko zaključil v prid gostij z rezultatom 17:19.