1B. DOL ženske

25 / februari 2023
Calcit Volley II - Vital Ljubljana 3:1
Poročilo s tekme

Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 40.
Calcit Volley II – Vital Ljubljana 3:1 (23, 17, -23, 16)

Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 8, A. Stupar 2. Špoljarič 1, Maček 21, Ifko 3, Vravnik, K. Stupar 5, Butalič (L), S. Sitar 9, Gojak (L), Gimpelj 10, Vučurević. Trenerka: Tjaša Gadža
Vital Ljubljana: Grabec 18, Poznajelšek 6, Marič, Kenda 6, Bulc 13, Mesar 5, Verk, Jarc (L), Hotič (L), Svetina 9, Gajanović, Debelak. Trenerka: Živa Cof

Včeraj so kamniške princeske v zaostali tekmi 17. kroga doma premagale Prevalje s 3:1, dan pozneje so bile z istim izidom boljše še od ljubljanskega Vitala. Spet se je v napadu izkazala Anja Maček, po izgubljenem tretjem nizu pa so v četrtem domače odbojkarice le potrdile svojo večjo kakovost. Ker so Mozirjanke doma izgubile z vodilnimi Koprčankami, imajo pred zadnjim krogom rednega dela tekmovanja Kamničanke dve točki več od njih, toda v zadnjem krogu igrajo v gosteh v Kopru, Mozirje pa bo gostovalo v Ljutomeru.

Čeprav so domače odbojkarice v uvodnem nizu vodile že s 15:11, so Ljubljančanke po polminutnem odmoru izid na 15. točki izenačile. Kamničanke so jim odgovorile s tremi zaporednimi točkami, eno je prispevala Katja Gimpelj, dve pa Maja Ifko, po asu Sare Sitar pa je bilo že 22:18. Toda pot do zmage v uvodnem nizu je bila še dolga, kajti po dveh asih Eve Mesar in napadu Ane Marije Grabec je sledilo še eno izenačenje (22:22). V napeti končnici pa so Kamničanke po novi točki Gimpelj in lastni napaki gostij le prišle do zmage v prvem nizu. 
Tudi drugi niz je bil dolgo izenačen, vse do kamniškega vodstva s 15:14, z asom Tine Topič pa so domačinke prvič prišle do treh točk prednosti (17:14). Tudi po gostujočem polminutnem odmoru so Kamničanke nadaljevale z dobro igro, na servisu se je izkazala Kristina Stupar, ki je z asom poskrbela za prvo zaključno žogo, ki jo je z blokom izkoristila Topič.
V tretjem nizu je domača ekipa popustila na sprejemu, kar so gostje izkoristili in s šestimi zaporednimi točkami pobegnile na 4:11. Visoke prednosti niso več izpustile iz rok, čeprav vso se jim Kamničanke dvakrat približale le na točko zaostanka (22:23 in 23:24), toda po napadu Grabec so do zmage v tretjem nizu vendarle prišle Ljubljančanke. 
Četrti niz je bil zelo podoben drugemu, saj so Vitalovke še vodile s 14:15, tokrat pa je bila Alexandra Stupar tista, ki je svojimi servisi povzročila veliko težav gostujočim sprejemalkam in po uspešnem napadu Sare Sitar je bilo že 23:15 za domačo ekipo. Z asom je tekmo končala njena sestra Kristina.

Izjava po tekmi

Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II: »Danes sta obe ekipi prikazali dobro in borbeno igro. Malo manj sem danes zadovoljna s servisom in blokom, me pa veseli, da so se izkazale vse igralke, ki so vstopile v igrišče. V igri napredujemo in upam, da ostanemo v takem tempu do konca sezone.«