1B. DOL ženske

25 / februari 2023
Mozirje - Luka Koper 0:3
Poročilo s tekme

Še tretjič so Mozirjanke morale priznati premoč nasprotnicam z najvišjim rezultatom, čeprav jim na nobeni tekmi niso bile podrejene.

Prvi niz sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, po izenačenju na 7:7 pa so pobudo prevzele domačinke. Pri vodstvu domačih z 11:8 je trener Koprčank posegel po prvem odmoru. To poteka tekme ni spremenilo, Mozirje je vodilo že z 14:10, in 16:12, ko so se Koprčanke z močnimi servisi Đukičeve začele približevati. Domači trener pa je z dvema zaporednima time-outoma želel presekati nalet, vendar ni bil uspešen, Koprčanke so izid izenačile na 17. točki. Gostjam so uspevali močni napadi, ki jih mozirski blok ni uspel zadržati. Niz se je zaključil z rezultatom 20:25 za Luko Koper.

Tudi drugi niz se je začel dokaj izenačeno, mozirskim dekletom je podobno kot v prvem nizu uspelo pobegniti za 4 točke (10:6, 11:7), vendar so gostje spet preprečile, da bi jim ušle preveč. Dohitele so jih pri 11. točki in nadaljevale zmagovalni niz. Vodile so že z rezultatom 19:24, ko je gostiteljicam uspelo doseči še 3 točke in omiliti razliko na 21:25.

Tudi 3. niz je bil podoben. Izenačen začetek, le da so prej kot v ostalih dveh nizih gostje prevzele pobudo. Ko je že kazalo, da so se domače predale – gostje so vodile že s 15:23 in 16:24, so se po napaki na servisu Koprčank domače dvignile in na krilih odličnih servisom Pogorevčeve dosegle delni izid 6:0 in se gostjam nevarno približale. Za zmago v nizu je zmanjkalo malo časa, predvsem pa odločenosti v srednjem delu niza.

Boj za drugo mesto tako ostaja odprt. Odločitev bo znana prav v zadnjem krogu 3. dela tekmovanja 1. B DOL, naslednji teden.