1B. DOL ženske

26 / februari 2023
OK Prevalje - TPV Volley NM 3:1
Poročilo s tekme


OK Prevalje - TPV Volley NM 3:1 (25:17, 25:18, 21:25, 25:21)  

Prvo točko so po servisu gostij vpisale domačinke. Nekoliko boljša igra gostij v začetku niza je pripeljala do rahle prednosti Novomeščank. Domačinke so po servisu Bojane Manojlovič vpisale nekaj zaporednih točk in izenačile na 8:8, ko je gostujoči trener igro ustavil z odmorom. Po nekaj napakah domačink so gostje zopet povedle, a so domačinke ostale zbrane in izenačile na 12:12. Sledila je izenačena igra do 16:16 a so Prevaljčanke nato z nekaj lepimi potezami prišle do vodstva 20:16, ko je gostujoči trener igro zopet ustavil. Po treh zaporednih asih domačinke Bojane Manojlovič se je vodstvo domačink še povečalo na 24:16. Niz se je po napaki gostij na servisu zaključil z rezultatom 25:17. 

Drugi niz so začele domačinke, z boljšo igro v začetku niza so prišle do rahlega vodstva s 7:5. Vodstvo domačink se je še povečalo, ko je gostujoči trener pri rezultatu 10:6 igro ustavil z odmorom. Sledila je napaka domačink na servisu in takoj še ena na strani gostij. Po nekaj zaporednih napakah gostujoče ekipe na servisu in v igri se je razlika povečala na 14:9. Po menjavi v ekipi gostij so le te razliko uspele zmanjšati na 14:13, ko je tudi domača trenerka morala igro ustaviti z odmorom. V nadaljevanju so gostje tudi izenačile na 15:15. Domačinke so zopet povedle do 18:15, ko je gostujoči trener igro drugič ustavil. Napotki gostujočega trenerja so bili uspešni saj se je vodstvo domačink zmanjšalo na 19:18. Boljša igra domačink v nadaljevanju je razliko vztrajno povečevala do zaključka niza pri 25:18.

Tretji niz so z napako na servisu začele gostje. Lepa igra domačink in odlični servis domače organizatorke Neže Kamnik je prisilil gostujočega trenerja, da je že pri rezultatu 4:0 zahteval odmor. Dobra igra domače ekipe se je nadaljevala tako, da so gostje le s težavo lovile priključek. Po nekaj napakah domačink so gostje uspele izenačiti pri 9:9. Dobra igra domačink se je nadaljevala in vodstvo Prevalj se je zopet povečalo a so se gostje ubranile in zopet izenačile na 13:13. Po nekaj napakah domačink so gostje uspele povesti na 14:16, ko je domača trenerka igro ustavila z odmorom. Novomeški blok je dobro ustavljal napade domačink tako, da se je vodstvo gostij povečalo na 15:18. Po dvojni menjavi na domači strani se je rezultat zopet poravnal na 19:19 in gostujoči trener je moral igro zopet ustaviti z odmorom. Napotki so bili uspešni saj so gostje takoj vpisale dve novi točki in povedle, a so domačinke takoj izenačile na 21:21. Ko so gostje vnovič povedle je domača trenerka pri rezultatu 21:23 igro znova ustavila. Gostje so po odmoru vpisale novi dve točki in niz zaključile z 21:25.

Četrti niz se je izenačeno začel, izid je ostajal poravnan vse do 8:8, ko so gostje odigrale nekoliko bolje in uspele povesti na 8:10. Po asu gostij za 8:11 je domača trenerka igro ustavila z odmorom. Po nekaj napakah domačink se je razlika povečala na 12:15. Sledila je menjava na strani domačink. Prevaljčanke so izenačile na 17:17 in v nadaljevanju povedle na 18:17, ko je gostujoči trener igro ustavil z odmorom. Nekaj zaporednih spešnih blokov domačinke Jasmine Vindiš so pri rezultatu 20:17 prisilile gostujočega trenerja, da je igro vnovič ustavil. Domača blokerka Jasmina Vindiš je z odlično igro v bloku in tudi v napadu povsem zmedla nasprotnice in Prevaljčanke so niz zaključile z rezultatom 25:21.