1B. DOL ženske

03 / mars 2023
ŽOK Ljutomer - Mozirje 0:3
Poročilo s tekme

V srečanju ekip z različnih strani prvenstvene lestvice, kjer se gostujoča ekipa bori za osmino finala državnega prvenstva, domača ekipa pa se spogleduje z obstankom v 1.B državni ligi, je bilo po dobrih igrah Ljutomerčank v zadnjih tekmah, pričakovati zanimivo tekmo.  

Pričetek prvega niza sta ekipi začeli napeto, še posebej gostje, zaradi česar so domačinke povedle s  5:1. Videlo se je, da si obe ekipi zelo želita tekmo zmagati, zato so gostje hitro vzpostavile ravnotežje. Po nekaj izmenjavah servisov, so gostje postale zbranejše in povedle z rezultatom 7:10, nakar pa so domačinke hitro vrnile rezultat na izenačenje. Sedila je spet raztrgana igra domačink in vodstvo gostij iz Mozirja. Sledila je izenačena igra in gostje so uspevale zadrževati razliko. Domačinke so se na koncu niza, še uspele nekoliko približati, vendar je bilo to premalo in gostje so predvsem po zaslugi nekaj točk Ane Ščuke in preveč tehničnih napak domačink, prvi niz dobile z rezultatom 22:25.   

V uvodu 2. niza se je nadaljevala podobna predstava, v kateri so prednjačile z napakami Ljutomerčanke, zato so si gostje ponovno priigrale prednost 2 do 3 točk. Po nekaj odličnih servisih Ajde Ščuke so si Mozirjčanke ustvarile občutnejšo prednost pri 9:14, zato je bil domači trener prisiljen vzeti odmor, kar pa tudi ni pomagal, saj se je serija odličnih servisov nadaljevala in gostje so povedle z 9:17. Nakar so se domačinke nekoliko zbrale in uspele rezultat nekoliko omiliti, kar pa ni ustavilo gostij, ki so nadaljevale z zbiranjem točk, s čim so niz mirno pripeljale do konca in ga tudi zasluženo dobile z rezultatom 18:25. V igri sta predvsem prednjačili sestri Ščuka, ki sta dosegli tudi največ točk v nizu. 

V pričetku tretjega niza so domačinke po zaostanku z 0:2, zaigrale nekoliko bolje, tako da smo gledali izenačeno in dobro igro obeh ekip, kljub temu pa so Ljutomerčanke začetek odigrale nekoliko bolje in povedle z 10:4. Sledilo je nekaj zaporednih točk gostij, ki so uspele rezultat znižati na 10:9, kar je prisilo domačega trenerja, da je posegel po odmoru. Po vrnitvi na igrišče, so gostje nadaljevale z boljšo igro, kar je botrovalo popolnemu preobratu in vodstvu gostij z 10:12. Domači trener je bil prisiljen spremeniti potek igre in je poskušal z menjavami. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, tako da so gostje spet uspele zadrževati prednost, tako da je domači trener moral spet poseči po odmoru. Domačinke so se spet nekoliko zbrale in uspele rezultat izenačiti na 19:19. Sledila je izenačena končnica, v kateri pa so bile domačinke uspešnejše in srečnejše, tako da so niz dobile z rezultatom 27:29.

Bila je zaslužena zmaga gostij iz Mozirja, ki so prikazale boljšo igro, za kar jim čestitamo.

Izjava po tekmi

Pogorevc Teja (kapetanka Mozirja): »Tekmo smo odigrale zelo dobro, krasil pa nas je servis in sprejem, vsekakor pa se veselimo zmage na zadnji tekmi 3. dela tekmovanja.«