1B. DOL ženske

04 / mars 2023
Luka Koper - Calcit Volley II 3:0
Poročilo s tekme

OŠ Koper, Koper, gledalcev 80.
Luka Koper - Calcit Volley II 3:0 (25:21, 25:20, 25:21)

Luka Koper: Đukić (12), Raič (4), (L) Debernardi, (C) Trobec (15) , Lovšin (5), Dakič (13), (L) Maksić, Lenart (5), Kalem Mihalič, Lazar (1), Bjelič, Khorolska (3). Glavni trener: Marko Kalc, pomočnik glavnega trenerja: Matjaž Lenarčič
Calcit Volley II: N. Sitar, Topič (3), A. Stupar (1), Špoljarič (6), Maček (11), Ifko, Vravnik, Stupar (1), (L) Butalič, S. Sitar (8), (L) Gojak, Gimpelj (8), Vučurević. Glavna trenerka: Tjaša Gadža, pomočnica glavne trenerke: Špela Lužovec

V 21. krogu 1B. DOL so igralke Luke Koper, na domačem parketu, v treh nizih premagale ekipo Calcit Volley II. Na servisu je začela domača ekipa (igralka Lovšin). Začetek tekme je bil izenačen vse do 14. točke. Na strani Kopra sta uspešno zaključevali Trobec in Đukić, vendar je imela domača ekipa kar nekaj izzivov na servisu. Pri gostujoči ekipi sta bili najodločnejši igralki Maček in Sitar. Koprčanke so nato »pritisnile na gas« in zaključile prvi niz z zmago 25:21.

Drugi niz se je začel s prednostjo Kopra (4:0). Na strani Luke Koper se je razigrala igralka Khorolska. Odlični servisi kamniške igralke Gimpelj in igra z malo lastnimi napakami je gostujoče igralke pripeljala do zaostanka zgolj še za točko (7:6 in 9:8).  Domača igralka Lenart je z vrhunskimi servisi pomagala domači ekipi do prednosti za štiri točke (12:8). Neubranljivo sta zaključevali tudi igralki Trobec in Dakič (15:9). Odlično se je v igrišču znašla tudi Calcitova igralka Maček, ki je s suverenimi servisi pripeljala svojo ekipo do nižje rezultatske razlike (17:13). Drugi niz je bil še naprej relativno izenačen, vendar se je zaključil v prid domače ekipe (25:20), kjer je na strani Luke Koper še posebej izstopala igralka Trobec.

Prva točka tretjega niza je pripadla Kamničankam, ki so si nato priborile prednost za kar štiri točke (1:5 in 4:8). Koprčanke so na krilih igralk Dakič in Trobec ter s požrtvovalno igro celotne ekipe prišle do izenačenja ter celo vodstva za dve točki (13:11) in nato še za štiri točke. Varovanke korpskega stratega Kalca so igralkam Calcit Volleyja pobegnile še za dodatnih šest točk (21:15). Na strani Kamnika je so odlično zaključevale Maček, Stupar in Špoljarič. Tudi tretji niz se je zaključil z zmago domačink (25:21).