1B. DOL ženske

09 / oktober 2022
Mozirje - Vital Ljubljana 3:0
Poročilo s tekme

Druga zaporedna domača tekma se je v zgolj 71. minutah končala v korist domačih z rezultatom 3:0.

Tekmo so s servisom otvorile Mozirjanke in povedle s 5:0. Trenerka gostij je vzela pol minute odmora. Domače so dodale še dve točki, nato pa z nekaj napakami dovolile gostjam, da so se približale na 2 točki (7:5). Od tu dalje so domače povečevale vodstvo, drugi polminutni odmor Vitala pri 13:5 ni bistveno pomagal. Z odličnimi servisi so domače oddaljile gostje od mreže in z lahkoto pripeljale niz do konca z visokim rezultatom. Domači trener v prvem nizu ni posegel po odmoru.

Drugi niz so povedle Vitalovke z 0:2, vendar so jih domače takoj ujele in izenačile na 2:2. Izid je bil poravnan še na 3:3, ko so gostiteljice vzele stvar v svoje roke in s poletno igro ter zahtevnimi začetnimi udarci brez težav zaključile niz z rezultatom 25:11. Trener Mozirjank tudi v tem nizu ni posegel po polminutnem odmoru, v zadnjem delu niza je zamenjal obe blokerki.

Dva zelo lahko dobljena niza sta domače malo uspavala, gostiteljice pa so dobile nov elan. Ekipi sta se točko po točko izmenjavali v vodstvu. Pri rezultatu 8:8 so domače povedle za tri točke in tako prednost zadržale še pri 17:14, ko so Ljubljančanke ponovno zapretile. Rezultat je bil poravnan pri 20. in 21. točki, nakar je domačim uspelo zaključiti niz z rezultatom 25:23.
V prvih dveh nizih smo gledali dopadljivo igro domačih, ko niti v enem trenutku drugega kot zmaga ni prišla v poštev. V zadnjem nizu je bila igra bolj izenačena in zanimiva, domače pa za odtenek boljše, kar je pomenilo najvišji možni rezultat tekme.