1B. DOL ženske

15 / oktober 2022
Vital Ljubljana - TPV Volley NM 2:3
Poročilo s tekme

Tekmo so bolje otvorile domače igralke in pri vodstvu domačih z 9:6 je gostujoči trener zahteval prvi odmor. Gostje so uspele izenačiti na 19:19, Vitalovke pa so nato na servis Katarine Bulc prišle do štirih točk prednosti in na koncu niz tudi dobile s 25:23.

Vitalovke so odlično odprle tudi drugi niz in hitro povedle s 5:1. Po nekaj dobrih servisih Svetine in uspešnem bloku so domačinke povedle z 10:3, nakar je trener gostujoče ekipe zahteval pol minute odmora. Domača ekipa je nadaljevala z odlično igro in niz brez težav dobila z rezultatom 25:16.

Tretji niz se je začel izenačeno, obe ekipi sta dosegali točke na servisih nasprotnic. Prvič so s tremi točkami povedle gostje pri rezultatu 6:9. V nadaljevanju niza so gostje še povečevale prednost in niz zanesljivo dobile s 16:25.

Vitalovke so v začetku četrtega niza z dvema asoma povedle s 7:4 in trener gostij je zahteval pol minute odmora. Po odmoru so boljše nadaljevale gostje in z blokom prišle do vodstva z 9:12.  Prednost so povišale na 11:17. Po odmoru Vitala so se domačinke s štirimi zaporednimi točkami približale na 15:17. Z dobro igro in nekaj napakami gostujoče ekipe so se Vitalovke vrnile v igro, v zaključku niza pa so bile uspešnejše gostje in niz zaključile z 21:25.

Odločilni niz so bolje odprle gostje in ob menjavi strani vodile s 5:8. Po menjavi strani so prednost z dvema asoma povišale na pet točk in niz nato dobile z 9:15 ter se veselile zmage z 2:3 v nizih.