1B. DOL ženske

22 / oktober 2022
Vital Ljubljana - Calcit Volley II 1:3
Poročilo s tekme

Prvi niz so z dvema točkama odprle Kamničanke, naslednjih pet so dobile Vitalovke. Prednost so še povišale na 9:4. Po seriji štirih točk gostij, je pri rezultatu 9:8 domača trenerka zahtevala prvi polminutni odmor. Po odmoru so tudi naslednji 2 točki dobile Kamničanke, nato pa so Vitalovke ponovno prišle do prednosti in jo poviševale vse do konca prvega niza in ga zaključile z blokom (25:17). Z 11. točkami je bila v uvodnem nizu najučinkovitejša Nina Svetina.

Drugi niz so bolje odprle Kamničanke in s servisi Anje Maček prišle do vodstva 2:5. Z asom Katarine Bulc so Vitalovke izenačile na 10:10. Kamničanke so ponovno povedle z dvema točkama, domačinke pa so izenačile pri rezultatu 16:16 in gostujoča trenerka je zahtevala prvi time-out. Po izenačenem nadaljevanju so si gostje z dvema zaporednima točkama priigrale prednost 20:22 in prednost do konca niza še povišale in dobile drugi niz z izidom 22:25.

Začetek tretjega niza je bil izenačen. Do prve večje prednosti so prišle Kamničanke pri izidu 4:7, z dvema zaporednima asoma Anje Maček. Sledil je prvi odmor v tretjem nizu na zahtevo domače trenerke. Tudi po odmoru se je nadaljevala serija točk Kamničank in domača trenerka je zahtevala še drugi odmor pri izidu 4:10. Gostje so nadaljevale z dobro igro in niz mirno pripeljale do konca in ga zaključile z izidom 12:25.

Podobno kot tretji, se je začel tudi četrti niz. Gostje so po rezultatu 4:4 z osmimi zaporednimi točkami povedle s 4:12. Serijo je s točko prekinila Nadja Gojković. Domače igralke so se po rezultatu 12:18 s petimi zaporednimi točkami približale le na točko zaostanka. Sledil je odmor na zahtevo gostujoče trenerke. Po odmoru so domače igralke še z dvema točkama povedle z 19:18. Sledilo je izenačeno nadaljevanje. Domače igralke so prišle do vodstva 24:22. Po odmoru gostujoče trenerke je gostujoča ekipa prišla do izenačenja na 24. točki.  Niz se je zaključil po 38 minutah igre z rezultatom 33:35 v korist Kamničank. Gostje so tako prišle do zmage z 1:3 v nizih in novih treh točk.