1B. DOL ženske

29 / oktober 2022
ŽOK Ljutomer - Vital Ljubljana 3:2
Poročilo s tekme

V uvodu tekme smo gledali izenačeno in dobro igro obeh ekip, uspešnejše pa so bile domačinke, ki so po asu Ane Kolmanič povedle s 6:3. Po odmoru gostujoče trenerke so Ljubljančanke strnile svoje vrste, zaigrale na vso moč ter dosegle zaporedoma tri točke v svojo korist. To pa je kazalo na to, da se bosta ekipi še kako morali potruditi za vsako točko. Na to je kazal tudi rezultat, kjer si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Igra obeh ekip je v sredi prvega niza dokaj dobra in na zavidljivem nivoju. Po dveh zaporednih točkah Ane Kolmanič, so domačinke povedle s 14:9. A ta prednost je bila le začasna saj so gostje, tudi po napakah v domači vrsti, dosegle tri točke ter domačega trenerja prisilile, da je vzel odmor. To se je domačinkam obrestovalo, aj so se zbrale ter si po napadu Kaje Makoter, priigrale pet točk naskoka. Takšna prednost pa je kljub nekaj napakah v domači vrsti, kjer je tokrat sprejem deloval bistveno boljše kot v prejšnjih tekmah, zadostovala za zmago v prvem nizu z rezultatom 25:17.   

Pričetek igre v drugem nizu je bil podoben prvemu, ekipi sta bili izenačeni pri 5:5, pa tudi igra obeh ekip je bila na istem nivoju. Kar je kazalo na to, da se Ljubljančanke niso predale, še posebej, ker je bila njihova igra v tem delu niza, kvalitetna in nekoliko boljša kot pri domačinkah. Po odmoru domačega trenerja so Ljutomerčanke po prvi točki Ane Škrobar izid izenačile na 8:8 ter na hitro povedle za štiri točke naskoka. Po drugem odmoru gostujoče trenerke se stanje na igrišču ni bistveno spremenilo. Ljutomerčanke so držale visok nivo igre, kjer so se izkazale vse domače igralke na parketu. Ljubljančanke se seveda niso predale saj so v zaključku niza zaigrale na vso moč, posebej odlično so servirale ter se pričele nevarno približevati domačinkam. So pa te le-te zmogle dovolj moči in znanja ter niz na koncu dobile z rezultatom 25:21. 

Vse kar smo gledali v prvih dveh nizih, se je nadaljevalo tudi v tretjem. Kvalitetna odbojka na obeh straneh ter temu primeren izid (5:5). A je bilo v igri opazno, da so Ljubljančanke boljše, še posebej ko je bilo v domači vrsti kar nekaj nepotrebnih napak in slaba učinkovitost v napadu. Po odmoru trenerja Novaka se je stanje na igrišču delno spremenilo saj so domačinke ulovile priključek, še posebej zaradi dobrega sprejema libera, Veronike Mikl ter uspešnih napadalnih akcij. Ljubljančanke so kljub temu držale priključek ter po napadu Ane Marije Grabec, rezultat znižale na točko zaostanka. Ta je bil nato izenačen pri 15:15 in spet smo gledali izenačeno in kvalitetno igro obeh ekip. Pred zaključkom niza, so imele gostje točko naskoka. Po odmoru domačega trenerja smo gledali borbeno igro obeh ekip, ki sta se izredno borile za vsako točko. Pri tem so bile srečnejše gostje, ki so niz dobile z rezultatom 23:25.

Po izgubi tretjega niza domačinke niso najboljše pričele z igro v četrtem. V igri je bilo opazno, da je vse preveč napak na sprejemu, temu primerno pa tudi napadalne akcije niso bile izdelane in učinkovite. Nasprotno pa so Ljubljančanke igrale zelo dobro odbojko ter bile boljše nasprotnice. Ljutomerčanke so nerazumljivo padle v igri ter bile preveč anemične, da bi bile enakopravne gostjam. Napaka za napako in kazalo je, da se bodo težko pobrale ter dohitele Ljubljančanke, ki so po dobri igri povedle s 7:13. In razlika v igri in točkah se je stopnjevala. Gostjam je šlo vse kar so si zamislile, domačinkam pač ne in razlika v točkah je bila še naprej v prid Ljubljančank. Ljutomerčanke so v nadaljevanju igre poskušale vse, da se približajo gostjam a jim žal to, kljub veliki želji ni uspelo, še posebej, ker gostje niso popuščale. Po dobrih servisih Nine Svetina, so se točkovno dokončno odlepile ter niz nato zasluženo dobile z rezultatom 17:25.      

V petem skrajšanem nizu sta obe ekipi zaigrali na vso moč, prednost nekaj točk pa so si priigrale Ljutomerčanke. A le začasno saj so gostje hitro odgovorile z dobrimi servisi ter se približale domačinkam. Ljutomerčanke tokrat niso popustile naletu gostij ter še naprej držale tri ali štiri točke naskoka. A spet slab sprejem domačink in ekipi sta si bile točkovno spet blizu. A tokrat so Ljutomerčanke zdržale pritisk ter niz zasluženo dobile z rezultatom 15:10.

Tokrat lahko priznamo, da je bila igra obeh ekip na zavidljivem nivoju. Gostje so pokazale igro, ki govori, da je nerazumljivo, da s to igro, še niso dobile nobene tekme. Res so igrale odlično, kar je prisililo domačinke, da le z borbeno igro zmagajo. To jim je uspelo.

Izjava po tekmi

Bojan Novak, trener ŽOK Ljutomer: »Vedeli smo, da je Vital dobra ekipa in temu primerno smo poskušali organizirati našo igro. V prvih dveh setih so se igralke nekako držale načrta, kasneje , ko so gostje zaigrale veliko boljše, pa se je naša igra nekako razpadla. Bilo je preveč lastnih napak in temu primeren je bil rezultat. No na koncu smo se le zmogli zbrati ter odločilni set dobiti. Svojim igralkam čestitam  za borbenost in voljo. Enako gostjam, ki so igrale dobro odbojko.«