1B. DOL ženske

05 / november 2022
Vital Ljubljana - Prevalje 3:2
Poročilo s tekme

Tekmo so s tremi točkami odprle gostje. Prednost so zadrževale do izida 14:14, ko so domačinke izenačile. Vitalovke so nadaljevale z dobro igro in povedle z 18:16, ko je gostujoča trenerka zahtevala prvi odmor v uvodnem nizu. Tudi po odmoru je bolje nadaljevala domača ekipa in povedla z 20:16, ko je sledil še drugi odmor na zahtevo Prevalj. S serijo dveh točk so se gostje približale na dve točki zaostanka in odmor je zahtevala tudi domača trenerka. Po odmoru so Vitalovke niz mirno pripeljale do konca in ga dobile z izidom 25:20.

Drugi niz so bolje odprle gostje in z blokom povedle z 1:5, ko je sledil odmor na zahtevo domače ekipe. Tudi v nadaljevanje so bolje nadaljevale gostje in pri izidu 5:12 je domača ekipa zahtevala še drugi odmor v drugem nizu. S serijo štirih točk so se po odmoru približale na tri točke zaostanka in tudi gostujoča ekipa je vzela prvi odmor v drugem nizu. Domača ekipa je dobro nadaljevala in prišla do izenačenja na 15. točki. V zaključku niza so bile boljše gostje in niz dobile s 17:25.

Tretji niz je s tremi zaporednimi točkami odprla gostujoča ekipa, vendar so se domače igralke hitro vrnile v igro in povedle z 8:6. Domača ekipa je dobro nadaljevala in prišla do vodstva s 17:13. Vodstva do konca niza niso več izpustile iz rok in zanesljivo dobile tretji niz s 25:17.

V začetku četrtega niza sta se ekipi nekajkrat izmenjali v vodstvu. Nato so Vitalovke povedle z 9:6 in gostujoča trenerka je zahtevala prvi odmor v četrtem nizu. Po odmoru so gostje bolje nadaljevale in prišle do izenačenja na 11. točki, tudi domača klop je zahtevala odmor. V drugi polovici niza so bile uspešnejše igralke Prevalj in niz dobile z 21:25.

Odločilni peti niz se je začel zelo izenačeno. Na menjavo strani so gostje odšle z vodstvom 7:8. Pri izidu 10:11 je sledil odmor na zahtevo domače ekipe. Po odmoru je domača ekipa z dvema zaporednima točkama povedla z 12:11 in odmor je zahtevala še gostujoča ekipa. Niz se je zaključil z izidom 16:14 v korist domače ekipe. Vital je tako prišel do dveh točk in prve zmage v letošnji sezoni 1.B lige.