1B. DOL ženske

19 / november 2022
Visit Braslovče - Vital Ljubljana 3:1
Poročilo s tekme

V 8. krogu sta se v braslovški dvorani pomerili ekipi Visit Braslovče in Vitala iz Ljubljane. Tudi drugič v letošnji sezoni so bile boljše Braslovčanke, tokrat s 3:1.

V prvem nizu so bolje začele Braslovčanke. Po vodstvu s 5:2 so Ljubljančanke ujele ritem in z uspešnim napadom Katarine Bulc nasprotnice ujele na 6. točki in nato z asom Nine Svetine povedle za točko. Braslovčanke so takoj izenačile in to je bilo tudi zadnje izenačenje v tem nizu. Braslovčanke so od 7. točke dalje svojo prednost samo še povečevale in gostjam prepustile vsega 14. točk.

Tudi na začetku drugega niza je bilo razmerje moči na igrišču podobno, kot v prvem. Braslovčanke so hitro povedle in pri zaostanku s 3:7 je gostujoča trenerka vzela prvi odmor, po kateri so Braslovčanke še nekaj časa vodile, potem pa se je pri Ljubljančankah razigrala Nina Svetina, ki je tudi izenačila rezultat na 10:10. Braslovčanke so nato ponovno povedle za nekaj točk in prednost ohranjale do rezultata 19:16, ko so jih gostje z uspešnimi napadi Nine Svetine in Katarine Bulc ponovno ujele. Po odmoru, ki jo je tokrat zahtevala domača trenerka so Braslovčanke s točko Tije Šketa Rozman ponovno povedle. Pri rezultatu 23:22 so si s točko Rime Posedel Braslovčanke priigrale prvo zaključno žogo, ki so jo gostje ubranile in z asom Katarine Bulc izenačile. Po bloku Mance Oštir so Braslovčanke imele drugo zaključno žogo, ki je prav tako niso izkoristile. Še tretjo je nato pri rezultatu 26:25 priigrala Tija Šketa Rozman in tudi te domačinke niso izkoristile, saj je Nina Svetina z uspešnim napadom najprej izenačila in nato z blokom ter uspešnim napadom svoji ekipi priigrala dve točki za zmago s 26:28.

Izgubljeni tretji niz je Braslovčankam očitno dvignil motivacijo, saj so v četrtem ponovno odigrale bolj zbrano in niz zanesljivo dobile s 25:15.

Tudi v četrtem nizu so z asom Brine Stropnik povedle Braslovčanke. Tudi v nadaljevanju niza so Braslovčanke vseskozi vodile. Nasprotnice so se jim najbolj približale pri rezultatu 7:9, vendar so domačinke s točkama Neže Bednjanič prednost ponovno povišale. Tudi odmora, ki jih je zahtevala gostujoča trenerka, Ljubljančankam nista prinesla preobrata. Po zmagi s 25:18 v četrtem nizu so se Braslovčanke veselile nove zmage s 3:1.