1B. DOL ženske

04 / december 2022
TPV Volley NM - Vital Ljubljana 3:1
Poročilo s tekme

Novomeščanke so takoj na začetku Ljubljančankam pokazale kako dobro in zbrano znajo zaigrati na domačem terenu. Z odlično igro in veliko borbenostjo so si priigrale prednost petih točk (7:2). Gostujoča trenerka je pri tem rezultatu prvič na tekmi zahtevala odmor. Odbojkarice Vitala so strnile vrste in se ekspresno približale, pri rezultatu 9:9 pa celo izenačile. Novomeščank to ni zmedlo, saj so z odličnimi začetnimi udarci predvsem domače kapetanke Kristine Hafner ponovno prešle v vodstvo in pri rezultatu 13:9 gostujočo trenerko Živo Cof prisile v še drugi time-out v prvem nizu. Vse do konca prvega niza so TPV-jevke igrale izredno zbrano, odlično so sprejemale, odlično servirale predvsem pa je potrebno pohvaliti, da so naredile zelo malo lastnih napak. Niz se je zaključil z zmago novomeških odbojkaric z rezultatom 25:18.
V drugem nizu smo lahko videli izjemno izenačen začetek, pri rezultatu 5:6 za Ljubljančanke pa že prvi time-out domačega trenerja Perića. Po time-outu so novomeške odbojkarice ponovno zaigrale tako kot najbolj znajo in kmalu pobegnile igralkam Vitala na pet točk prednosti (12:7). Odlični servisi TPV-jevk so še naprej oteževali organizacijo napada odbojkaric iz Ljubljane. Ljubljančanke so v končnici niza naredile preveč napak, Novomeščanke pa so z odlično igro v obrambi niz varno pripeljale do konca in slavile s 25:16.
Tretji niz se je začel zelo nervozno na obeh straneh. Videli smo lahko res veliko zgrešenih začetnih udarcev, tako Novomeščank kot Ljubljančank. Podobno kot v drugem nizu je domači trener že v začetnem delu niza zahteval odmor (8:9). Tokrat odmor ni prinesel željenega učinka, kar so odbojkarice Vitala izkoristile in pobegnile na tri točke prednosti 12:15. Ljubljančanke so v končnici niza predvsem zaradi Katarine Bulc povedle tudi za štiri točke, prednost pa držale vse do konca niza. Tretji niz je z blokom, v korist Vitala zaključila Neja Poznajelšek (19:25).
Odbojkarice obeh ekip so v začetku četrtega niza ponovno grešile začetne udarce in s tem druge drugim podarjale točke. Prej so se zbrale ljubljanske odbojkarice in pri rezultatu 8:11 prvič v tem nizu povedle s tremi točkami, ter prisilile domačega trenerja v odmor. Takoj po time-outu so se zbrale tudi Novomeščanke in izenačile na 11:11. Nadaljevanje je bilo izenačeno, TPV-jevke pa so uspele prvič v četrtem nizu pobegniti na dve točki prednosti, po dveh odličnih napadih Lare Bošeske (20:18). V sami končnici niza so se izkazale predvsem Kristina Hafner (neposredna točka iz začetnega udarca), Lara Bošeska (neubranljiv udarec po diagonali), Eva Kogelnik (točka preko prvega tempa) in pa za zaključek in pa veselje tako domačih odbojkaric kot tudi domačega občinstva Tadeja Žarn z asom, in s tem zmago v četrtem nizu z rezultatom 25:20.

Izjavi po tekmi

Lara Bošeska, TPV Volley NM: »Po poškodbi naše prve proste igralke smo se končno sprostile in sestavile igro, katero želimo in znamo igrati. Vzdušje na igrišču in zunaj igrišča je bilo odlično, kar nas je tudi popeljalo do nove zmage v sezoni. Pohvaliti moram igralke Vitala, igrale so dobro, vendar smo bile me tokrat boljše in bolj zbrane«.

Babnik Jeglič Ana, Vital Ljubljana: »Novomeščanke so danes igrale zares odlično. Odlično so servirale in nam s tem onemogočale, da bi se razigrale. Tudi v  napadu so bile zelo zbrane in potrpežljive. S soigralkami smo se branile po najboljših močeh, ni pa bila to najboljša igra, ki jo znamo prikazati. Lahko bi rekla, da je bila najboljša kar smo jo lahko danes prikazale. Gledano v celoti so bile danes Novomeščanke boljše, vendar bomo sedaj trenirale še bolj da v naslednje krogu me presenetimo njih«.