Pokal M

21 / december 2022
Fužinar Sij Metal Ravne - ACH Volley Ljubljana 0:3
Poročilo s tekme

Ravne ne Koroškem - športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem. Gledalcev 100, sodnika: Smiljan Goznik in Mojca Tovornik.
Fužinar Sij Metal Ravne : ACH Volley 0:3 (11, 17, 20)

Fužinar Sij Metal Ravne: Lednik, Križanič, Ranc D. 5, Bregar 2, Erpič 2, Makaš 3, Levar, Hribernik (L), Vučetić 1, Libnik (L), Plesec 4, Kasnik (C), Jelić N., Ranc V. 10. Trener: Bogdan Veličković
ACH Volley Ljubljana: Mejal 6, Šket, Mašulović 4, Todorović, Bošnjak, Koncilja 6, Šestan 3, Kovačič (L), Gjorgiev 12, Videčnik 10, Kök 10, Šen 7. Trener: Radovan Gačič, pomočnik trenerja: Rok Satler

Po tekmi 12. kroga Sportklub prve odbojkarske lige, ki jo je v soboto na Ravnah dobil ACH Volley iz Ljubljane, sta se danes na povratni tekmi ¼ finala pokala Slovenije ponovno srečali ekipi Fužinar sij Metal Ravne in ACH Volley Ljubljana.

Gostujoči odbojkarji so kljub rahlo spremenjeni udarni šesterki hitro pokazali svojo moč in povedli z 1:5. Domači odbojkarji se niso predali in z borbeno igro nekako uspeli rezultat zmanjšati na 4:6. Moč ACH Volley-ja se je kaj hitro ponovno pokazala, ko so z nekaj močnimi servisi in odličnimi bloki domačim pokazali, kdo je najboljša ekipa v Sloveniji, razlika je narasla na 8:17. V takšnem ritmu se je tekma odvijala do konca niza, ki so ga gostje dobili z 11:25.
Začetek drugega niza je gledalcem ponudil bolj izenačen boj, saj so domači igralci lepo sledili gostom vse do enajste točke (10:11). Nadaljevanje niza so gostje iz Ljubljane rezultatsko z rutinirano igro obrnili sebi v prid in povedli s 14:18. Po odmoru domačega trenerja se igra ni kaj dosti spremenila in odbojkarji ACH Volley-ja so tudi drugi niz zlahka pripeljali do konca z rezultatom 17:25.
Tretji niz je spet prinesel izenačeno izmenjavanje točk in pogumno predstavo domačinov. Domači odbojkarji OK Fužinar so z odlično igro celo prvič na tekmi povedli pri rezultatu 10:9. To je serijske državne prvake iz Ljubljane spodbudilo k boljši igri, ko so pri rezultatu 13:16 povečali svojo prednost in prevzeli vajeti igre v svoje roke. S tem so samo nakazali, da so prišli na Ravne po gladko zmago.  Zadnji niz na tekmi se je tako zaključil z njihovim blokom in zmago z 20:25. Pri odbojkarjih Fužinarja se je z 10. točkami izkazal mladinski reprezentant Vid Ranc, pri gostih iz Ljubljane pa Nikola Gjorgiev z 12. točkami.

Izjava po tekmi

Trener OK Fužinar Sij Metal Ravne, Bogdan Veličković: »Kljub izpadu iz pokala moram čestitati zanesljivi ekipi ACH Volley iz Ljubljane. Pokazali so svojo moč, predvsem z močnimi servisi in odličnim blokom. Mi smo igrali pod svojimi sposobnostmi, a proti tako močni ekipi težko dosežeš svoj maksimum. Rad bi pohvalil svoje igralce, ki po navadi dobijo manj možnosti za igro, posebej Vida Ranca.«

OKF