Pokal M

15 / februari 2023
Pokal, druga tekma: Merkur Maribor - Calcit Volley 1:3
Poročilo s tekme

Merkur Maribor: Vodušek, Pernuš, Adžović 1, McConnell 20, Bračko 11, Kržič 6, Donik 15, Leva, Fink 10, Najdič, Iršič, Peruničić 1, Kumer (L), Jevšnik (L). Trener: Sebastijan Škorc
Calcit Volley: Planinšič 1, Mujanović, Vinkovič, Lazar, Klobučar 17, Arenoski, Okroglič 9, Sosa 23, Mitrašinović 1, Aponza 6, Pavlovič 7, Košenina (L). Trener: Matija Pleško

Uvod v drugo polfinalno srečanje se je začel iz obeh strani izenačeno, kjer si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti. V nadaljevanju niza so se domači uspeli nekoliko odlepiti (9:5), kar je bil razlog za prvi odmor na strani Calcita. Po odmoru so se gostje z odlično igro uspeli približati na dve točki zaostanka (14:12), vendar pa so tudi domači kazali odlično igro in tako držali goste na dveh točkah zaostanka. Pri 16:12 so gostje posegli po drugem odmoru, saj so se domači razigrali in tako še naprej kazali odlično igro, ter s tem dali gostom vedeti, da se bodo borili do konca. V končnico so domači vstopili s štirimi točkami prednosti, vendar pa se je ta proti koncu niza hitro zmanjšala na vsega točko zaostanka gostov, kar je bil razlog za dva odmora na domači strani, kjer s tem trener Sebastijan Škorc uspel umiriti domače, ki so niz na koncu zanesljivo dobili z 25:22.

V drugi niz so bolje krenili gostujoči odbojkarji, ki so hitro povedli z 1:4, vendar pa so domači v po odličnih začetnih udarcih Roka Bračka in odlični igri v napadu prišli do izenačenja na 6:6. V nadaljevanju niza so nato obojni kazali zelo dobro igro, ampak so gostje prišli do prednosti dveh točk (9:11), kar je bil razlog za prvi odmor na domači klopi. Po odmoru so gostje nekoliko zvišali nivo igre in prišli do štirih točk prednosti, domači pa so kazali vse boljšo predstavo, vendar pa se gostje niso pustili zmotiti in domače držali na štirih točkah zaostanka (16:20). Pred končnico so domači vzeli še svoj drugi odmor, da bi se nekoliko uspeli približati gostom, vendar pa se gostje niso pustili zmotiti in tako niz zanesljivo osvojili z 19:25. 

V tretji niz smo vstopili z izenačeno igro na obeh straneh, kjer sta se ekipi izmenjavali v vodstvu in si nobena od njih ni priigrala večje prednosti. Nato so domači prestavili prestavo višje in prišli do prednosti dveh točk, kar je bil razlog za odmor na gostujoči strani (9:7). Po odmoru Calcita so domači še bolj strnili vrste in hitro prišli do prednosti štirih točk, za kar je bil tudi zaslužen Rok Bračko, ki je z dvema asoma poskrbel še za drugi odmor na strani Calcita pri 14:10. V nadaljevanju niza so domači nekoliko popustili, kar je bil razlog za odmor na domači strani, vendar pa so domači vseeno držali minimalno prednost 16:15. Nato so gostje uspeli obrniti rezultat v svojo prit in celo povedli z dvema točkama (17:19), kar je bil razlog za drugi odmor Sebastijana Škorca pred končnico. V končnico niza smo vstopili z odlično igro iz obeh strani, kjer so domači uspeli rezultat izenačiti, vendar pa je bilo premalo, da bi lahko niz obrnili v svojo prid, ter ga tako prepustili gostom, ki so ga osvojili s 23:25.

V četrti niz so bolje vstopili gostje, ki so povedli s 4:7 in prisilili Sebastijana Škorca, da poseže po odmoru. Kamničani so prednost še naprej držali in ob vodstvu za štiri točke (10:14) je mariborska klop posegla še po drugem odmoru. Do konca niza Mariborčanom ni uspelo napraviti preobrata in gostje so niz osvojili z 20:25, kar je pomenilo uvrstitev v finale pokala.