Pokal Ž

08 / februari 2023
Pokal, prva tekma: Nova KBM Branik - SIP Šempeter 3:0
Poročilo s tekme

Maribor – Športna dvorana Lukna, gledalcev 140

OK Nova KBM Branik: Mlakar, Milošič, Pogačar 4, Štampar 10, Klajža , Lekše 17, Senekovič 3, Cikač, Farkaš, Ramić, Potokar 15, Lorber Fijok 25, Krajnc 3. Trener: Bruno Najdič
SIP Šempeter: Lukman, Božič, Koren, Črnila, Puckmeister, Vovk, Bavdaž, Vidali, Koren, Žnidar, Simonovič, Lebič, Kadunc. Trener: Beno Božič

Prvi obračun drugega polfinalnega para med Nova KBM Branik in Šempetrom se je odigral v Športni dvorani Lukna. Favoritinje in lanske finalistke Pokala Slovenije, ekipa Nove KBM Branika, je pričakovano tekmo pričela odločneje. Iza Mlakar je že od vsega začetka tekme z odličnimi servisi nasprotnicam onemogočala organizacijo napada, prav tako pa je bila neustavljiva v protinapadih neustavljiva. Gostujoči trener Božič je pri rezultatu 7:1 za domače vzel prve pol minute odmora, kar se je izkazalo za dobro potezo, saj je ustavil nalet domačink. V nadaljevanju so domače prednost uspele vzdrževati, večino točk pa so nasprotnice dobile prav zaradi napak domačink. Pri rezultatu 15:8 je Božič vzel še druge pol minute odmora, kar pa ni pomagalo njegovim igralkam. Do konca niza so uspele doseči le še šest, skupaj 14 točk.

Drugi niz se je pričel povsem drugače. Šempetrčanke so pričele bistveno bolj odločno tako v obrambi kot tudi v napadu, navsezadnje so pri rezultatu 3:4 tudi povedle. A ne za dolgo, pri izenačenju na peti točki, je bila v protinapadu dvakrat zapored uspešna Lorber Fijokova, za osmo točko je v protinapadu poskrbela Štamparjeva in za deveto znova Lorber Fijokova. Dovolj dolga serija, da je s pol minute odmora posredoval gostujoči trener Božič. V nadaljevanju so imele gostje težave tako na sprejemu servisa kot tudi z učinkovitostjo v napadu. Gostiteljice so povedle s 17:9, Božič pa je vzel še druge pol minute odmora. Kmalu za tem je prišla na servis še Mlakarjeva, ki je poskrbela za nekaj močnih servisov, niz pa je s protinapadom zaključila Lekše. Gostjam je tako uspelo zbrati le enajst točk. 

Začetek tretjega niza se je pričel povsem v znamenju gostujoče ekipe iz Šempetra. Bolj odločne so bile na servisu in v bloku, ob tem so domače storile tudi nekaj lastnih napak. Gostje so povedle s 3:7, trener Najdič pa je prvič v tekmi vzel pol minute odmora. Na strani Šempetra se je v napadu razigrala tudi Bavdaževa. Kljub temu, da so se bankirke prednost znižale na dve razlike (9:11), se gostje niso vdale. Še naprej so igrale odločno, šele po servis asu Mlakarjeve in znižanju zaostanka domačih na vsega točko razlike, je posredoval tudi trener Božič s pol minute odmora. To Mlakarjeve na servisu ni ustavilo, saj je še naprej izvajala pritisk na sprejemalke nasprotnic, tudi menjave v vrsti Šempetra pa ni prinesla spremembe v igri. Mlakarjeva je namreč šele pri rezultatu 16:13 servis zgrešila. Z dobro igro so se gostje približale na celo na točko zaostanka, a so kmalu bankirke znova povedle za tri (20:17). Lorber Fijokova je bila nato uspešna še v protinapadu, prednost pa je v končnici znašala štiri točke. Niz se je končal z rezultatom 25:20, odbojkarice Nove KBM Branika pa so tako povedle v zmagah.

Po točkah najučinkovitejša je bila Mlakarjeva, saj je dosegla skupaj kar 25 točk, Lorber Fijokova pa 13. Na strani gostujoče ekipe je bila najbolj razigrana Vidalijeva, ki je dosegla deset točk.