Pokal Ž

21 / februari 2023
Pokal, druga tekma: SIP Šempeter - Nova KBM Branik 2:3
Poročilo s tekme

ŠD Šempeter, gledalcev 60, sodnika: Perčič (Kamnik) in Jovanovič (Ljubljana). 

Prvo tekmo so v Mariboru dobile igralke Nove KBM Branik, ki so v Šempetru igrale brez obolele Mlakarjeve. Kljub odsotnosti Mlakar so gostje povedle z 1:5 po zaključenem napadu Štampar in dveh napakah v napadu Šempetrank. Po dveh zaključenih napadih Lekše (2:7) je domači trener vzel prvi odmor. Trener Božič je vzel še drugi odmor po zaključenem napadu Ramić (4:11). Gostje so nadaljevale odlično na servisu in po asu Milošič je rezultat bil že 6:16. Šempetranke so znižale zaostanek po zaključenem napadu in asu Vidali na 9:17. V nadaljevanju niza se Šempetranke niso uspele več približati in po zaključenem tempu Milošič je prvi niz pripadel gostjam (12:25).

Drugi niz se je začel izenačeno in po zaključenem napadu Koren je bilo 3:3. Šempetranke so prvič povedle za dve po asu Božič in zaključenem napadu Mašulović (6:4). Po še enem zaključenem napadu Mašulović je gostujoči trener vzel prvi odmor (7:4). Gostje so že v naslednji menjavi izenačijo po asu Lekše in napaki v napadu Šempetrank (7:7). Po asu Lebič in bloku Bavdaž je rezultat bil 11:9. Gostje so ponovno izenačile po dveh zaključenih napadih Ramić (12:12). Sledil je še as Lorber Fijok (12:13) za prvi odmor domačega trenerja. Gostje so nadaljevale serijo in po napaki Bavdaž, ter še enem asu Lorber Fijok je domači trener vzel še drugi odmor (12:16). Šempetranke so po zaključenem napadu Vidali zmanjšale zaostanek na 14:18. Gostje so se po dveh asih Ramić pobegnile na sedem točk prednosti (14:21). Gostujoči trener je po asu Božič in napaki v napadu Lekše vzel prvi odmor pri 17:21. Po zaključenem napadu Fijok Lorber je rezultat bil 19:23. Gostje so realizirale tretjo zaključno žogo po napaki na servisu domače ekipe (21:25) za uvrstitev v finale.

Tretji niz so bolje začele Šempetranke, ki so po bloku in asu Koren, ter napaki gostij v napadu  povedle s 5:3. Sledil je še zaključen napad Vidali (6:3) za prvi odmor gostujočega trenerja. Po dveh asih in zaključenem napadu Mašulović je rezultat bil 11:5. Šempetranke so vodile po zaključenem napadu Vidali (14:9). Gostje so uspele znižati zaostanek po zaključenem napadu Lekše in asu Štampar (14:11). Sledila je serija na strani Šempetrank in po asu Koren je gostujoči trener vzel še drugi odmor (18:11). Domači trener je po zaključenem napadu Fijok Lorber in Lekše vzel prvi odmor (21:14). Prva zaključna žoga za Šempetranke je pripadla po napaki v napadu Ramić (24:16). Prvo zaključno žogo je realizirala Bavdaž z asom (25:16).

Četrti niz so ponovno bolje začele Šempetranke in po napaki v napadu Lorber Fijok (3:0) je gostujoči trener vzel že prvi odmor. Po dveh asih Bavdaž je rezultat bil 6:2. Šempetranke so nadaljevale razigrano v napadu in po zaključenem napadu Koren, ter napaki Farkaš na podaji je bilo že 11:4. Gostje so se približale po bloku Senekovič in napaki Božič v napadu (11:8) za prvi odmor domačega trenerja. Po zaključenem napadu Lebič in asu Mašulović so se Šempetranke ponovno odlepile na pet točk prednosti (14:9). Sledil je še blok Koren in zaključen napad Bavdaž za 17:10. Po asu Koren je rezultat bil že 21:13. Prva zaključna žoga za Šempetranke je pripadla po napaki v napadu Fijok Lorber (24:15). Sledila je še napaka Ramič v napadu za izenačenje Šempetrank na 2:2 v nizih (25:15).

Peti niz so bolje otvorile gostje, ki so po zaključenem napadu Ramič in napaki Mašulović v napadu povedle z 1:3. Sledil je še as Krajnc in napaka v napadu Šempetrank za prvi odmor domačega trenerja (2:6). Na menjavo strani so gostje odšle s prednostjo 3:8 po asu Ramič. Šempetranke so še uspele znižati rezultat po zaključenem napadu Mašulović in asu Božič na 5:8. Sledili sta dve točki za gostje za drugi odmor domačega trenerja (5:10). Šempetranke se niso uspele več približati in peti niz je pripadel gostjam po napaki na servisu domače ekipe (6:15).