25 / april 2024
GEN-I Volley – SIP Šempeter 3:0
Poročilo s tekme

Tretje mesto so si priigrale Novogoričanke
V prvem nizu so bolje začele gostje in povedle z 0:3. Ana Mojca Krajnc je prispevala dva asa. Domači trener je že zahteval odmor. Novogoričanke so na krilih Polone Frelih v nadaljevanju izenačile in nato tudi povedle z 8:5. Domačinke so tudi v nadaljevanju ohranjale vodstvo in povedle s 16:13. Osemnajsto točko za domačinke je Korenova dosegla z asom (18:14). Ko je rezultat kazal 19:15, je odmor zahteval gostujoči trener. V nadaljevanju so se gostje približale (19:18) in takrat je odmor znova zahteval domači trener. Napet zaključek prvega niza so nato dobile domače igralke, rezultat pa je kazal 25:21. Zadnjo točko v nizu je dosegla Korenova.
Na začetku drugega niza je blestela Polona Frelih, Novogoričanke pa so povedle s 7:3. Gostujoči trener je takrat zahteval odmor. Novogoričanke so v nadaljevanju vodile že z 10:4, Žana Godec je na mreži priigrala deseto točko. Gostje so se nekoliko približale, ko je bil rezultat 15:11, je bil čas za odmor domačega trenerja. Pia Blažič je priigrala 16. točko (16:11).  Šempetranke so se znova približale in bilo je 18:16, za 19. točko je udarila Polona Frelih (19:16). Zopet je bil pred nami tesen zaključek niza, čeprav so bile gostje že čisto blizu (22:21), pa so bile Novogoričanke na koncu uspešnejše (25:22).
Tudi tretji niz so bolje odprle domačinke in povedle s 6:2, gostujoči trener pa je zahteval odmor. Novogoričanke so uspele ohranjati prednost, vodile so z 11:6. Ko je bilo 14:7, je bil znova čas za odmor gostujočega trenerja. Pri rezultatu 15:9 je odmor zahteval še domači trener. Novogoričanke so tudi v tretjem nizu narekovale tempo in niso dovolile večjih presenečenj na igrišču. Do konca tretjega niza so bile uspešnejše. Na koncu so tudi tretji niz dobile z rezultatom 25:18 in si tako priigrale bronasto medaljo.


Izjava po tekmi:
Ana Žigon: »Odigrale smo odlično tekmo, borile smo se za vsako žogo. Zelo sem ponosna na svojo ekipo, da smo uspele priti do bronaste medalje. Ves trud se je poplačal.«