17 / april 2021
ACH Volley Ljubljana - OK Merkur Maribor
Poročilo s tekme

ACH Volley Ljubljana - OK Merkur Maribor 3:1 (22, -21, 15, 22)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 3, Pernuš, Toukhteh 15, Pavlović, Bošnjak, Okroglič, Rutar, Pokeršnik 11, Videčnik 6, Kök 8, Vučićević 22.

OK Merkur Maribor: Cafuta 3, Herman, Šket 18, Detela 1, Možič 18, Košenina, Donik, Uremovič 7, Adžović A., Adžović S., Planinšič 1, Kisiliuk 7, Ikhbayri, Kovačič.

Po treh tednih premora sta se na tekmovalni parket vrnila najboljša kluba Sportklub prve odbojkarske lige. Zmaji so prvi zmagi v finalni seriji danes dodali še drugo. Goste so ugnali s 3:1 (22, -21, 15, 22).

Prekinitev procesa treningov in tekmovanj se je pričakovano poznala v igri na obeh straneh. Štajerci so imeli težave s svojim začetnim udarcem, medtem ko so domačini prav tako potrebovali nekaj časa, da so ogreli svoj motor. Prvi je po polminutnem odmoru posegel Matija Pleško, ki je ukrepal pri rezultatu 7:10. V nadaljevanju so zmaji z asom Ropreta znižali zaostanek le na točko, toda z enako mero je na nasprotni strani vrnil Detela, ki je z asom poskrbel za vodstvo mariborske ekipe s 14:11. Ljubljančani so hitro našli priključek (15:15), v končnici pa so po zaslugi čvrste obrambe, nanizali so kar tri bloke, niz tudi osvojili (25:22).

Mariborčani so na sredini drugega niza ujeli ritem in imeli svoje minute (11:16), ki pa jih je z blokom prekinil Vučićević (12:16). Srb je bil v nadaljevanju z dvema zaporednima asoma ključni mož, da so se zmaji vrnili v niz (15:17). Za izenačenje na 18:18 je točko prispeval Pokeršnik, v končnici pa so gostje nanizali tri zaporedne točke (20:23) in z asom Šketa zaključili drugi niz v svojo korist (21:25).

V tretjem nizu smo spremljali enosmeren promet. Gostitelji so povsem na začetku povedli s 7:2 in nasprotnikom niso dovolili, da bi se približali (14:8). Tako je ostalo vse do zaključka niza in zmaji so zanesljivo z 10 točkami razlike priborili vodstvo z 2:1 v nizih (25:15).

Začetek četrtega niza je bil podoben tretjemu. Hitro vodstvo domačinov (7:4), ki so z zaključkom Vučićevića prednost povišali na štiri točke razlike (13:9). Toda z asom Uremoviča so se Mariborčani povsem približali (13:12). Ekipi sta bili poravnani vse do končnice (21:20), nato pa so Ljubljančani s 25:22 tekmo pripeljali do konca.

Izjavi po tekmi:

Gregor Ropret, kapetan ACH Volleyja Ljubljana: ''Danes igra ni bila na najvišjem nivoju, kar je bilo za pričakovati. Težka tekma po tem premoru in pa po praktično le enem tednu treninga. Vesel sem, da smo stali skupaj do konca, tudi ko nam ni šlo. Na koncu smo izvlekli eno res pomembno zmago in gremo lahko sproščeno v Maribor iskati konec prvenstva.''

Sebastijan Škorc, trener OK Merkur Maribora: ''Mi smo se ta mesec ukvarjali z vsemi drugimi športi kot pa z odbojko. Po prvem delu nas je krasila fantastična igra, zato smo ga tudi končali na prvem mestu. To je ekipa, ki ogromno trenira in dela. Dejansko smo bili 14 dni brez žoge in igre se po prekinitvi ne da sestaviti v štirih, petih dneh. Vesel sem, da se danes ni nihče poškodoval. Veliko časa do torka nimamo, zato bomo v teh dneh naredili lažje treninge in dali svoj maksimum na tretji tekmi.''