21 / april 2021
Merkur Maribor - ACH Volley Ljubljana
Poročilo s tekme

Merkur Maribor: Detela 2, Šket 15, Možič 26, Donik, Uremovič 10, Adžović A., Kisiliuk 20, Ikhbayri, Kovačič 5, Planinšič 1, Košenina (L), Herman (L). Trener: Sebastijan Škorc.

ACH Volley Ljubljana: Ropret 2, Pernuš, Toukhteh 16, Pavlovič, Bošnjak, Okroglič 3, Rutar, Pokeršnik 11, Videčnik 9, Kök 16, Vučičević 18, Dagostino (L), Toman (L). Trener: Matija Pleško.

Uvod v tretjo finalno tekmo je postregel z izenačeno igro, kjer si nobena od ekip ni uspela priigrati večje prednosti. Prvi je po odmoru ob zaostanku svoje ekipe s 14:12 posegel domači trener Sebastijan Škorc. Tik pred vstopom v končnico niza, ko sta bili ekipi poravnani na devetnajsti točki, je po prvem odmoru posegel tudi Matija Pleško. Priča smo bili infarktni končnici. Gostje iz Ljubljane so domačim ubranili sedem zaključnih žog ter na drugi strani izkoristili svojo sedmo zaključno žogo in niz osvojili z neverjetnih 35:33.

Izgubljeni niz je domače podžgal, saj so v drugem nizu hitro povedli s 6:2. Gostje so hitro našli pot priključka in ob izenačenju na 6:6 je Sebastijan Škorc posegel po odmoru. Po blok točki Jenie Kisiliuka ter vodstvu Merkur Maribora z 10:7 je po prvem odmoru posegel tudi Matija Pleško. Nadaljevanje niza je bilo v znamenju domačih, ki jih niso zmedle menjave na strani gostov in so jih povsem nadigrali. Merkurjevci so niz zanesljivo osvojili s 25:16.

Podobno kot v prvem smo tudi na začetku tretjega niza spremljali izenačeno igro ter izmenjevanje v vodstvu. Prvi so v tem nizu nekoliko pobegnili igralci ACH Volleya (13:10), kar je bil razlog za prvi odmor Sebastijana Škorca. Domači so v pravem trenutku tik pred končnico niza povedli z 19:16, kar je bil razlog za odmor gostov iz Ljubljane. V končnici je blestel Jenia Kisiliuk, ki je najprej podelil blok Božidarju Vučičeviću nato pa sam izkoristil drugo zaključno žogo za zmago s 25:22.

Tudi začetek četrtega niza ni prinesel zgodnjega visokega vodstva katere od ekip. Kljub le dvema točkama zaostanka (10:8) je Sebastijan Škorc prvi segel po odmoru. Mariborčani so tudi v tem nizu izenačili ob pravem trenutku, tokrat na devetnajsti točki in sledil je odmor Matije Pleška. Bolj mirno roko so v končnici imeli gostje, ki so niz osvojili s 25:23 ter tekmo popeljali v odločilni peti niz.

V odločilnem petem nizu so Mariborčani hitro povedli s 5:2, kar je bil dober razlog za odmor Matije Pleška. Igralci Merkur Maribora so odlično odigrali nadaljevanje niza ter se ob zgrešenem začetnem udarcu Božidarja Vučičevića veselili zmage v tem nizu s 15:11 ter na tekmi s 3:2. 

Izjavi po tekmi:

Sebastijan Škorc, trener Merkur Maribora: »Mi danes nismo imeli več ničesar za izgubiti, v tekmo smo šli s tisto energijo, ki jo kažemo že celo sezono, in igrali tudi za tiste, ki jih ni. Ekipa je stopila skupaj, igrali smo brez Ahmeda, Jana Mulca ter tudi Mihe Cafuta, ki je staknil trebušno virozo. Prikazali smo dobro odbojko, igrali na višjem nivoju kot v soboto. Za nas zmaga ne spremeni ničesar, smo še vedno v igri ter nekoliko bližje ACH Volleyju. V petek moremo it na pot v Ljubljano z mislijo in željo po zmagi ter vrniti serijo nazaj v Maribor.«

Matej Kok, igralec ACH Volleyja Ljubljana: »Vedeli smo, kakšna bo tekma, za kaj se igra in da bo prisotna tudi nervoza na obeh straneh. Nam naša igra ni stekla, Maribor je v ključnih trenutkih dosegal točke v serijah in našo prednost zmanjšal. Imeli smo svoje priložnosti in nismo igrali tako, kot znamo, verjamem pa da bomo v treh dneh dvignili formo ter v petek v Ljubljani prikazali čisto drugačno igro.«

Avtor: Žan Ul